Στη Γενική Συνέλευση Εργαζομένων της ΕΡΤ οι προτάσεις Καψή

Ούτε η τρίτη συνάντηση των εργαζομένων της ΕΡΤ με τον υφυπουργό Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, Παντελή Καψή επέφερε αποτέλεσμα.

Οι εκπρόσωποι παρέλαβαν τις προτάσεις, που εστιάζουν στον ενδιάμεσο φορέα και στο μισθολογικό καθεστώς του μεσοδιαστήματος και το επόμενο επεισόδιο του σίριαλ θα παιχτεί στις 15:00 της Τρίτης, όταν και θα στη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων της ΕΡΤ, παρουσία των νομικών συμβούλων των Ενώσεων.

Οι εργαζόμενοι ήδη κάνουν λόγο για ύπαρξη "ασαφειών", που θεωρούν ότι "έχουν τεθεί σκοπίμως", στο κείμενο που παρέδωσε ο Π. Καψής. Η πρόταση που κατατέθηκε γραπτώς προβλέπει την απόλυση των 2.656 μόνιμων και τη διακοπή των συμβάσεων των περίπου 250 εργαζομένων. Καθίσταται σαφές ότι θα προσληφθούν εξ αυτών 2.000 εργαζόμενοι για το μεταβατικό διάστημα, οι οποίοι και θα μοριοδοτηθούν με συγκεκριμένα κριτήρια εν όψει της σχεδιαζόμενης νέας εταιρείας που θα περιγράφεται σε νομοσχέδιο που θα κατατεθεί τον Ιούλιο. Οι αποδοχές των εργαζομένων οι οποίοι θα προσληφθούν, θα καθοριστούν είτε με το ενιαίο μισθολόγιο είτε με την κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) για τις αποδοχές των δημοσιογράφων που εργάζονται στο Δημόσιο.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός θεωρεί ότι ανταποκρίθηκε, καταθέτοντας τις συγκεκριμένες προτάσεις, στο αίτημα παράδοσης στους εργαζομένους της ΕΡΤ μιας "θεσμικά και νομικά αιτιολογημένης και τεκμηριωμένης πρότασης, προκειμένου να αποφευχθούν κενά και παρερμηνείες".

Σε ανοιχτή επιστολή προς τον υφυπουργό Δημόσιας Τηλεόρασης, Παντελή Καψή, η Ενωση Σκηνοθετών-Παραγωγών Ελληνικού Κινηματογράφου διατυπώνει την ανησυχία της γύρω από τη διασφάλιση του πολιτιστικού προγράμματος του νέου φορέα και ζητά μια ουσιαστική δέσμευση για την παραγωγή έργων μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ. Τονίζει, επίσης, πόσο σημαντικό είναι να συνεχιστεί η στήριξη του ελληνικού κινηματογράφου (σύμφωνα με τον Νόμο 3905/2010).