“Η Ε.Ε. ευθύνεται για το λουκέτο στην ΕΡΤ”

Σημαντικές ευθύνες ρίχνει στην Ευρωπαϊκή ένωση, ο διευθυντής της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης της Αυστρίας, Αλεξάντερ Βράμπετς, για το λουκέτο στην ΕΡΤ.

Όπως ανέφερε στη διάρκεια ημερίδας και δημόσιας συζήτησης στη Βιέννη “η ΕΕ φυσικά και είναι υπεύθυνη για το κλείσιμο της ΕΡΤ, ακόμη και αν η τρόικα δεν είχε προδιαγράψει συγκεκριμένα αυτό το μέτρο”.

“Η ΕΕ θα έπρεπε να πάρει σαφέστερα θέση κατά αυτού του μέτρου του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά”, πρόσθεσε, ασκώντας επιπλέον κριτική κατά της Ένωσης, η οποία, όπως ανέφερε, προδιαγράφει στις υποψήφιες για ένταξη χώρες μια λειτουργούσα δημόσια Ραδιοτηλεόραση, θεωρώντας την ως τμήμα της δημοκρατίας και την ίδια στιγμή αποδέχεται ελλείμματα σε χώρες που είναι ήδη μέλη της.

Ο διευθυντής του γραφείου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αυστρία, Μαρκ Φέντριχ, υπερασπιζόμενος την Ευρωπαϊκή Ένωση πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα τονίζοντας πως πρόκειται για ελληνική εσωτερική υπόθεση και η ΕΕ δεν έχει καμία αρμοδιότητα να παρέμβει.

Όπως επισήμανε “είναι καλύτερα που για την υπόθεση αυτή αποφάνθηκε το Ανώτατο Δικαστήριο και σε τελική ανάλυση η Ελλάδα δεν είναι κατεχόμενη χώρα”.

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αρκεστεί μόνο σε γενικές συστάσεις για περικοπές στο δημόσιο τομέα. Για “απραξία” στο θέμα της ΕΡΤ, κατηγόρησε την ΕΕ, στη δική του παρέμβαση, ο Έλληνας δημοσιογράφος, συνεργάτης της ΕΡΤ και υπεύθυνος της εκπομπής της “Οι 27 της Ευρώπης”, Κώστας Αργυρός, τονίζοντας πως η ΕΕ πρέπει να τοποθετηθεί κατά του κλεισίματος της ΕΡΤ.