Οι Gay κατεβαίνουν στους δρόμους της Αθήνας

Κεντρικό σύνθημά τους "Η Αθήνα δικιά μας". Με αυτό κατέβηκαν στους δρόμους οι ομόφιλοι στην Αθήνα, διεκδικόντας τα δικαιώματά τους. Η Gay παρέλαση βρίσκεται σε εξέλιξη, στο πλαίσιο του 9ου Athens Pride στην Πλατεία Κλαυθμώνος και αναμένεται να διαρκέσει μέχρι αργά απόψε το βράδυ.

"Η παρέλασή μας σταδιακά μεγαλώνει. Ο δρόμος, όμως, για την ισότητα και το σεβασμό είναι ακόμη μακρύς", αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές του φεστιβάλ, με κεντρικό ζητούμενο το έλλειμμα που παρουσιάζεται στη θεσμική και κοινωνική προστασία των δικαιωμάτων των Gay στην Ελλάδα.

Πρόκειται για μια εκδήλωση για τα δικαιώματα των ΛΟΑΔ - λεσβιακών, ομοφυλόφιλων, αμφισεξουαλικών και διαφυλικών - ατόμων που διοργανώνεται επί δέκα χρόνια στη χώρα μας, αλλά που στα υπόλοιπα κράτη της Ευρώπης και τις ΗΠΑ μετράει δεκαετίες.

"Καλημέρα!! Σήμερα αναδεικνύουμε την πολύχρωμη Αθήνα! Μια πόλη που ανήκει σε όσους/ες πολεμούν για την ορατότητα, την αξιοπρέπεια και τη καθολική ισότητα. Για μια κοινωνία που αγωνίζεται για σεβασμό στη σεξουαλική ταυτότητα και τη ταυτότητα φύλου, και ενάντια σε ΚΑΘΕ μορφής ρατσισμού. Από τις 12:00 οι οργανώσεις στην πλατεία, από τη 13:00 DJ sets, στις 17:00 οι χαιρετισμοί, στις 18:00 προθέρμανση με ZUMBA fitness, 18:30 ΠΑΡΕΛΑΣΗ με Quilombo συντροφιά και 21:00 ξεφάντωμα μέχρι αργά στην Κλαυθμώνος! Αthens Pride 2013, H ΑΘΗΝΑ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ»"ήταν το μήνυμα που αναρτήθηκε στην επίσημη σελίδα της διοργάνωσης "Athens Pride - Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας" στο facebook.

Στις 14 και 15 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, για δεύτερη συνεχή χρονιά, και το 2ο Φεστιβάλ Gay Pride.