Γ. Ιατρίδης: Με συνέλαβαν στην Τουρκία επειδή τραβούσα φωτογραφίες και βίντεο

Ως βασικός ανταποκριτής ελληνικών ενημερωτικών ιστοσελίδων που τον προσέγγισαν και της τηλεόρασης της ΝΕΤ βρέθηκε στην πλατεία Ταξίμ ο διαχειριστής της ιστοσελίδας alexiptoto.com, Γιώργος Ιατρίδης.

Έστελνε φωτογραφικό υλικό και βίντεο και σε αυτή του τη δραστηριότητα αποδίδει τους λόγους της προσαγωγής και σύλληψής του, όπως τονίζει ο ίδιος στο news.gr.

Ο κ. Ιατρίδης απελάθηκε από την Τουρκία, δίχως να του απαγγελθεί καμία κατηγορία, μετά την προσαγωγή και τη σύλληψή του από την τουρκική αστυνομία στις διαδηλώσεις της Τετάρτης 5 Ιουνίου.

Ο κ. Ιατρίδης επέστρεψε στην Αθήνα με αεροσκάφος τουρκικών αερογραμμών τα ξημερώματα της Παρασκευής και έκανε δηλώσεις στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Επιφυλάχθηκε όμως να μπει σε λεπτομέρειες σχετικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες προσήχθη, συνελήφθη και κρατήθηκε από τις τουρκικές Αρχές.

Ο κ. Ιατρίδης χαρακτήρισε γελοιότητες τις κατηγορίες που του πρόσαψαν οι Τούρκοι για υποκίνηση μέρους των επεισοδίων και διαμήνυσε ότι θα προχωρήσει σε μηνύσεις σε όσους έχουν δημοσιεύσει ψευδή στοιχεία.

Τόνισε, πάντως, ότι τις τελευταίες ημέρες δεν υπάρχει βιαιότητα στην πλατεία Ταξίμ και ότι οι εικόνες βίας, που προβάλλονται από τα διεθνή ΜΜΕ, προέρχονται από την Άγκυρα και τη Σμύρνη.