Στα τέλη του 2015 υπολογίζεται η ανάπλαση στην Πανεπιστημίου

Το Δεκέμβριο του 2015 υπολογίζει ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης την ολοκλήρωση των έργων για την ανάπλαση και μερική πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου.

 Όπως ανέφερε, κατά τη διάρκεια σύσκεψης για το έργο ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, "όλες οι μελέτες θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το φθινόπωρο, με στόχο τα μέσα του 2014 να έχει γίνει η δημοπράτηση του έργου", δήλωσε ο υπουργός κατά τη διάρκεια σύσκεψης για το έργο.

Το έργο, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Χατζηδάκη, θα λάβει χρηματοδότηση ύψους 90 εκατ. ευρώ από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας και από το πρόγραμμα ΕΠΕΡΑ του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σταύρος Καλαφάτης, ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Σταύρος Καλογιάννης, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός και ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Χρήστος Τσίτουρας.

"Το υπουργείο περιβάλλοντος ενισχύει την προσπάθεια για την ανασυγκρότηση του κέντρου", τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Καλαφάτης.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, τόνισε ότι πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο αφού κάνει ουσιαστική παρέμβαση στο κέντρο της Αθήνας.

Παρών στη σύσκεψη ήταν και ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση, Γιάννης Παπαδημητρίου, το οποίο ήταν ο νικητής του διαγωνισμού για την ανάπλαση.

Ο κ. Παπαδημητρίου υποστήριξε ότι "η ανάπλαση της Πανεπιστημίου είναι ένα έργο ανάπτυξης που θα φέρει οικονομική ζωή στο κέντρο της Αθήνας".  

"Είναι ένα έργο που έχει την αποδοχή του κόσμου, αφού έχουν γίνει όλες οι μελέτες", πρόσθεσε χαρακτηριστικά.