Ξεκινά ανάπλαση της λεωφόρου Θηβών

"Ανάσα" στους δήμους Περιστερίου, Αιγάλεω και Κορυδαλλό αναμένεται να δώσει η ανάπλαση της λεωφόρου Θηβών.

Άμεσα ξεκινά η υλοποίηση του έργου, το οποίο θα έχει βιοκλιματικό χαρακτήρα.

Από την Περιφέρεια Αττικής υπογράφηκε τη Δευτέρα 20 Μαΐου η σχετική σύμβαση και το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 5.100.000 ευρώ αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 13 μήνες.

Συγκεκριμένα, το πλάνο αφορά ανάπλαση της λεωφόρου από το ύψος της Πέτρου Ράλλη έως τη λεωφόρο Αθηνών, σε μήκος τριών περίπου χιλιομέτρων.

Στο έργο περιλαμβάνεται η δημιουργία χώρων στάθμευσης και οδεύσεως για τυφλούς, η τοποθέτηση ραμπών για άτομα μειωμένης κινητικότητας, η χρήση στοιχείων αστικού εξοπλισμού, η προσθήκη νέων φωτιστικών σωμάτων, η εφαρμογή βιοκλιματικών στοιχείων, όπως η ανακατασκευή των πλακοστρώσεων και του οδοστρώματος με ψυχρά και φωτοκαταλυτικά υλικά και η ενίσχυση των φυτεύσεων με δέντρα και θάμνους κατά μήκος των πεζοδρομίων και στην ενδιάμεση νησίδα.

Οι φυτεύσεις και η χρήση βιοκλιματικών στοιχείων αναμένεται να βελτιώσει κατά πολύ το μικροκλίμα της περιοχής, να προσφέρει στους κατοίκους χώρο πρασίνου, ενώ με τη βελτίωση των οδικών υποδομών αναμένεται κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση.

Ωστόσο, μέχρι την ολοκλήρωση των έργων οι οδηγοί που χρησιμοποιούν τη λεωφόρο Θηβών αναμένεται να υποστούν σχετικά μεγάλη ταλαιπωρία.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι το έργο χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από την Περιφέρεια Αττικής.