Σε προσωρινή άρση της πειθαρχικής ποινής, η οποία τον έπαυε από τα καθήκοντά του, προχώρησε την Παρασκευή το Συμβούλιο της Επικρατείας για τον πρώην προϊστάμενο του λογιστηρίου και της γραμματείας του Πάντειου Πανεπιστημίου.
Ο συγκεκριμένος υπάλληλος καταδικάστηκε σε ισόβια και 15 χρόνια κάθειρξη για κακοδιαχείριση 2,7 δισ. δραχμών στο Πάντειο το 1998.
Αρχικά το δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο του υπουργείου Εσωτερικών του είχε επιβάλλει το 2005, την πειθαρχική ποινή της οριστικής παύσης για παράβαση καθήκοντος και αναξιοπρεπή και ανάξια διαγωγή εκτός υπηρεσίας.
Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών τον είχε επίσης καταδικάσει σε ισόβια κάθειρξη και επιπλέον κάθειρξη 15 ετών για τα αδικήματα της πλαστογραφίας, ψευδούς βεβαίωσης, απάτης και υπεξαίρεσης δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ από το Πάντειο Πανεπιστήμιο, την περίοδο 1992-1998.
Όπως αναφερόταν στο πόρισμα, ο υπάλληλος με τα χρήματα της υπεξαίρεσης αγόρασε μία κόκκινη Ferrari 355.
Μαζί με αυτόν είχαν καταδικαστεί πρυτάνεις και αντιπρυτάνεις του Πάντειου Πανεπιστημίου, καθώς και διοικητικοί υπάλληλοι.
Το Γ’ Τμήμα Επικρατείας ήρθε να ακυρώσει με την υπ’ αριθμ. 1927/2013 απόφασή του, την πειθαρχική ποινή αποκλεισμού από τα καθήκοντά του και ανέπεμψε την υπόθεση στη Σύγκλητο του Πάντειου, η οποία θα επανεξετάσει την υπόθεση. Ερμηνεύοντας τη συγκεκριμένη απόφαση οι Σύμβουλοι αποφάνθηκαν ότι η ποινή επιβλήθηκε από αναρμόδιο πειθαρχικό όργανο, το δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο του υπουργείου Εσωτερικών, ενώ αρμόδιο όργανο για τις πειθαρχικές περιπτώσεις των ανωτάτων διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων, σε πρώτο και τελευταίο βαθμό, είναι η Σύγκλητος κάθε Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος, η οποία εκτελεί χρέη υπηρεσιακού συμβουλίου.