Με καλό καιρό η επιστροφή του Πάσχα

Από σήμερα- Δευτέρα του Πάσχα- ξεκινά σταδιακά η επιστροφή των εκδρομέων στα αστικά κέντρα, η οποία θα γίνει με σύμμαχο τον καλό καιρό σε όλη τη χώρα.

Το καλοκαιρινό σκηνικό και  η μεταφορά της αργίας της Πρωτομαγιάς την Τρίτη του Πάσχα, ώθησαν πολλούς  να περάσουν τις ημέρες του Πάσχα εκτός αστικών κέντρων. 

Φέτος η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά αυξήθηκε κατά 25% σε σχέση με την περσινή έξοδο του Πάσχα και τα πλοία είχαν πληρότητα 100% για Κυκλάδες, Σάμο και Ικαρία και 90% για άλλους προορισμούς.

Η επιστροφή αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα και να συνεχιστεί καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, μέχρι και την Κυριακή του Θωμά και τα μέτρα της τροχαίας στα εθνικά οδικά δίκτυα είναι αυξημένα.

Συνεργεία της Τροχαίας θα διενεργούν ειδικούς και γενικούς ελέγχους, ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λπ. καθώς και παραβάσεων που ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση.

Ο καιρός

Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες, με τοπικές βροχές στην Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία και καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας στα δυτικά και βόρεια ορεινά περιμένουμε σήμερα, Δευτέρα του Πάσχα 6 Μαΐου. Παράλληλα, ενίσχυση θα παρουσιάσουν οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο. 
 
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 29 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 22 έως 31 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 19 έως 31 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και έως τους 34 βαθμούς στη Δυτική Πελοπόννησο, 20 έως 27 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη και από 21 έως 29 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. 
 
 
Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη δεν θα ξεπεράσει τους 27 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα ανατολικά μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ, ενώ στο Σαρωνικό μέτριοι 4-5 μποφόρ. 
 
Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, όπου τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς έως σχεδόν μέτριους 4 μποφόρ.