Χωρίς ταξί από τις 15:00 έως τις 22:00 η πρωτεύουσα

Για επτά ώρες χωρίς ταξί θα μείνει η Αθήνα τη Μεγάλη Δευτέρα, λόγω γενικής συνέλευσης που θα πραγματοποιήσουν οι αυτοκινητιστές του κλάδου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ), λόγω επαναληπτικής γενικής συνέλευσης θα υπάρξει στάση εργασίας από τις 15:00 έως τις 22:00.

"Το ταξί έχει ακόμη ανοιχτά μέτωπα και οφείλουμε να έχουμε τα μάτια μας δεκατέσσερα. Κανείς συνάδελφος δεν περισσεύει στη μάχη που δίνει το ταξί για την επιβίωσή του. Η παρουσία του επαγγελματία ταξιτζή στη Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου δεν έχει ούτε τυπικό, ούτε διαδικαστικό χαρακτήρα. Έχει καθοριστικό και ουσιαστικό", αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΣΑΤΑ.

 

Οδηγοί ταξί του Πειραιά: Να μη δουλέψουμε για συνέλευση 150 ατόμων και αν;

 
Την έντονη αντίδραση των ιδιοκτητών ταξί Πειραιώς (ΣΙΤΑΠ) προκάλεσε η απόφαση του ΣΑΤΑ (Σύνδεσμος Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής) να κηρύξει επτάωρη στάση εργασίας από τις 15:00 έως τις 22:00 της Μεγάλης Δευτέρας. Oι αυτοκινητιστές ταξί του Πειραιά διαμηνύουν ότι δεν προτίθενται να απεργήσουν.

Ο αντιπρόεδρος και οργανωτικός γραμματέας του Συνδικάτου Ιδιοκτητών Ταξί Πειραιά, Μαλέπας Δαμιανός, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, χαρακτήρισε απαράδεκτη τη στάση του ΣΑΤΑ και ειδικά του κ. Λυμπερόπουλου να φτάσει σε σημείο να κηρύξει στάση εργασίας από τις για τη γενική συνέλευση του Συνδέσμου.

"Ζητεί από τους επαγγελματίες του κλάδου να μην εργαστούν για μια συνέλευση για μια συνέλευση που την περασμένη εβδομάδα δεν ξεπερνούσε τα 150 άτομα! Το Συνδικάτο Ιδιοκτητών Ταξί Πειραιώς καλεί τα μέλη του και όσους εργαζόμενους ιδιοκτήτες και οδηγούς ταξί επιθυμούν να εργαστούν κανονικά", τόνισε ο κ. Μαλέπας Δαμιανός.