Τη δική τους σημαία ανέβασαν αντιεξουσιαστές στα Προπύλαια

Άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου κατέβασαν περίπου στις 12:00 της Τετάρτης 24 Απριλίου την ελληνική σημαία από τον ιστό, στα Προπύλαια, και ανήρτησαν μία δική τους.

Επέμβαση των ΜΑΤ πραγματοποιήθηκε στο χώρο, λίγο πριν τις 13:00. Οι αστυνομικοί περικύκλωσαν τους νεαρούς που βρίσκονταν στα σκαλιά του, χωρίς ωστόσο, να σημειωθεί ένταση. Τελικά, τριάντα νεαροί προσήχθησαν και οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ. Οι Αστυνομικοί παίρνουν δαχτυλικά αποτυπώματα από τον ιστό προκειμένου να βρουν ποιοι κατέβασαν την ελληνική σημαία.

Στο κτίριο της Πρυτανείας, οι αντιεξουσιαστές έχουν τοποθετήσει ένα μεγάλο πανό με την υπογραφή του Indymedia στο οποίο αναγράφεται: "Raise your voice against state Censorship" (σ.σ. "Υψώστε την φωνή σας κατά της κρατικής λογοκρισίας").

Η ενέργεια αυτή έγινε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το κλείσιμο της ελληνικής έκδοσης της ιστοσελίδας Indymedia (athens.indymedia.org).

Με αφορμή το συμβάν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Σίμος Κεδίκογλου, δήλωσε:

"Η βίαιη υποστολή της ελληνικής σημαίας στο κέντρο της Αθήνας προσβάλλει το φρόνημα όλων των Ελλήνων.
Η απαράδεκτη αυτή ενέργεια πρέπει να καταδικαστεί από το σύνολο του πολιτικού κόσμου, ακόμα και από τα κόμματα που απέφευγαν να καταδικάσουν αντίστοιχες ενέργειες στο παρελθόν".

Ένα πυροσβεστικό όχημα κατέφθασε στα Προπύλαια, ώστε να ανέβει και πάλι η ελληνική σημαία στον ιστό της, με τη βοήθεια γερανού.