Η Αυστραλία στηρίζει την Ελλάδα, χάρη στην κουζίνα της.
Παρά την κρίση ή εξ αιτίας της κρίσης στην Ελλάδα συντελείται γαστρονομική επανάσταση. Αυτό αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας "The Australian".
Φαίνεται ότι η πληθώρα περιοδικών μαγειρικής που δίνονται απλόχερα από τις εφημερίδες, αλλά και οι εκπομπές μαγειρικής που ξεπηδούν στην τηλεόραση, η μία μετά την άλλη, δεν έχουν περάσει απαρατήρητες στο νότιο ημισφαίριο, αλλά, ταυτόχρονα, έχουν αφήσει και έργο τουριστικών υποδομών προσέλκυσης τουριστών, από την Αυστραλία τουλάχιστον, ως φαίνεται.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα τελευταία χρόνια "έχει σημειωθεί πραγματική γαστρονομική επανάσταση στην Ελλάδα, κυρίως χάρη στην ιδιωτική πρωτοβουλία, καθιστώντας την ιδιαίτερα ελκυστικό γαστρονομικό προορισμό", ενώ, ταυτόχρονα, "αύξηση παρουσιάζουν οι εξαγωγές παραδοσιακών ελληνικών προϊόντων".
Σημειώνεται, επίσης, ότι, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, "πολλοί νέοι άνθρωποι στράφηκαν στις βιολογικές καλλιέργειες και στην προώθηση των παραδοσιακών ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό, τα οποία έχουν γίνει ανάρπαστα, ενδεικτικό στοιχείο της υψηλών προσόντων και σπουδών της νεολαίας, η οποία διακρίνεται από επιχειρηματικό και καινοτόμο πνεύμα".