Ανοίγουν και πάλι τα ναυπηγεία Ελευσίνας

Επαναλειτουργούν τα ναυπηγεία Ελευσίνας με βουλευτική τροπολογία, η οποία ψηφίστηκε την Τετάρτη στη Βουλή.

Η Βουλευτική τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για την ανασυγκρότηση του υπουργείου Ναυτιλίας και στηρίχθηκε από το σύνολο των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Yπογράφεται από τους Αθανάσιο Μπούρα, Γεωργία Μαρτίνου και Γιώργο Βλάχο από τη ΝΔ, την Εύη Χριστοφιλοπούλου από το ΠΑΣΟΚ, το  Βασίλη Οικονόμου της ΔΗΜΑΡ και το Μαρίνο Ουζουνίδη των Ανεξάρτητων Ελλήνων και στην ουσία επιχειρεί να λύσει τις οικονομικές εκκρεμότητες μεταξύ Ναυπηγείων και Πολεμικού Ναυτικού για την κατασκευή τριών πυραυλάκατων.

“Μια μονάδα εξαθλιωμένη θα γίνει η ατμομηχανή της χώρας. Εξαρτάται και από εμάς τους εργαζόμενους να στηρίξουμε την προσπάθεια και καλούμε και τους έλληνες εφοπλιστές να στηρίξουν από την πλευρά τους την προσπάθεια αυτή”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος σωματείου εργαζομένων Ναυπηγείων Ελευσίνας, Θανάσης Δανούσης.

Με την επαναλειτουργία των ναυπηγείων αναμένεται να παραδοθούν και τρεις πυραυλάκατοι του Πολεμικού Ναυτικού, η κατασκευή των οποίων βρίσκεται σε εκκρεμότητα, ενώ ξαναπιάνουν δουλειά περίπου 1.000 εργαζόμενοι.