Εγκαίνια το καλοκαίρι για το κέντρο μεταναστών στην Ορεστιάδα

Από τον Ιούνιο ξεκινάει η λειτουργία του Κέντρου Πρώτης Υποδοχής μη νόμιμων μεταναστών στο Φυλάκιο της Ορεστιάδας.

Τις εγκαταστάσεις του Κέντρου επισκέφθηκε την Παρασκευή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας και ενημερώθηκε για την πρόοδο εκτέλεσης των εργασιών ολοκλήρωσής του.

“Πρόκειται για ένα κέντρο που είναι το πλέον σύγχρονο και απόλυτα συμβατό με τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Είναι ένα σημαντικό βήμα για την ολοκλήρωση του πλάνου διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών, που όταν τεθεί σε λειτουργία στις αρχές Ιουνίου, θα είναι νομίζω το πιο σύγχρονο σε όλη την Ευρώπη”, τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Σημείωσε επίσης ότι το επόμενο διάστημα αναμένεται στην περιοχή και η επίσκεψη της αρμόδιας Επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Σεσίλια Μάλστρομ, προκειμένου να βεβαιωθεί ότι η Ελλάδα τηρεί τις δεσμεύσεις της προς τους εταίρους.

Ο δεύτερος σκοπός της επίσκεψης του υπουργού στον Έβρο, ήταν όπως ανέφερε, να εκφράσει την προσωπική του ευγνωμοσύνη, αλλά και της κυβέρνησης, στους άνδρες και στις γυναίκες της αστυνομίας για το τεράστιο έργο που έχουν επιτελέσει. “Οι γυναίκες και οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. έχουν καταφέρει εδώ και δέκα μήνες αυτό που φαινόταν ακατόρθωτο: Να κλείσουν τα σύνορα, να μην επιτρέπουν η χώρα να είναι ένα ξέφραγο αμπέλι”, υπογράμμισε ο κ. Δένδιας.

Τέλος ο υπουργός υποσχέθηκε ότι σύντομα θα επιλυθούν και τα προβλήματα που τέθηκαν από συνδικαλιστές, αναφορικά με την λειτουργία αριθμού οχημάτων της ΕΛ.ΑΣ. που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης.