Ελεύθερος ο κατηγορούμενος για το δομημένο ομόλογο του ΤΣΠΕΑΘ

Ελεύθερος αφέθηκε με βούλευμα του συμβουλίου Εφετών ο πρώην πρόεδρος του ΤΣΠΕΑΘ, Δημήτρης Καπράνος. Ο Καπράνος κρατούνταν στη φυλακή από το Νοέμβριο του 2011 για την υπόθεση με το δομημένο ομόλογο των 130 εκατομμυρίων ευρώ που είχε προμηθευτεί το Ταμείο.

Στον κατηγορούμενο τέθηκαν περιοριστικοί όροι, όπως η εμφάνισή του δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και η απαγόρευση εξόδου από την Ελλάδα.

Ο πρώην πρόεδρος του ΤΣΠΕΑΘ υποστήριξε ότι δεν είναι ύποπτος φυγής ούτε ύποπτος τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων, αφού πλέον δεν έχει τη θέση του στο ταμείο, ενώ φέρεται να επικαλέστηκε προβλήματα υγείας.

Ο Καπράνος είχε κριθεί προφυλακιστέος μετά την απολογία του στον εφέτη ανακριτή, για τα αδικήματα της δωροδοκίας και της απιστίας, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο επί προεδρίας του κ.Καπράνου, το ΤΣΠΕΑΘ αγόρασε το ομόλογο των 130 εκ. ευρώ με “καπέλο” 39 εκατομμυρίων, επενδύοντας σε αυτό περίπου το 1/5 των αποθεματικών του Ταμείου.