Πορεία των εργαζομένων στον ΟΚΑΝΑ στο κέντρο της Αθήνας

Πορεία πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στον ΟΚΑΝΑ, οι οποίοι συνεχίζουν για 23η ημέρα την κατάληψη των κεντρικών υπηρεσιών του Οργανισμού. Οι εργαζόμενοι κατευθύνθηκαν ήδη από τις 10:30 προς τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στην οδό Ιπποκράτους και στη συνέχεια στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ, στην οδό Αγ. Κωνσταντίνου.

Λίγο μετά τις 12:30 η πορεία έφτασε στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, όπου και ο πρόεδρος των εργαζομένων ζήτησε να συναντηθεί με την πολιτική ηγεσία του ΠΑΣΟΚ για να παραδώσει το ψήφισμα διαμαρτυρίας. Εν τέλει, το ψήφισμα διαμαρτυρίας το παρέλαβε ο κ. Νίκος Σαλαγιάννης γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ.

H πορεία συνέχισε προς στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ, στην οδό Αγ. Κωνσταντίνου. Εκεί συναντήθηκαν με τον  γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ κ Λυκούδη, ο οποίος τους εξέφρασε την συμπαράσταση του κόμματος ενώ είπε ότι θα πράξουν τα δέοντα κοινοβουλευτικώς, για να ανοίξει συζήτηση για τον ΟΚΑΝΑ στη Βουλή. 

Η κορύφωση των κινητοποιήσεων του ΟΚΑΝΑ θα γίνει την Παρασκευή με διαδήλωση διαμαρτυρίας, εξώ από τη Βουλή.

Οι εργαζόμενοι στον ΟΚΑΝΑ απαιτούν από τα κόμματα της συγκυβέρνησης "να λάβουν θέση στις πολιτικές επιλογές, που υπονομεύουν την προοπτική του Οργανισμού, απαξιώνουν την αξιοπρέπεια και το περιεχόμενο της δουλειάς τους και θέτουν σε κίνδυνο το μέλλον των 8.500 θεραπευομένων στα προγράμματα υποκατάστασης".