“Δεν ήξερα ότι στην Ελλάδα γίνονται τόσες ομοφοβικές επιθέσεις”

"Περπατούσαμε στην οδό Αθηνάς, πολύ κοντά στην Ομόνοια, όταν νιώσαμε χέρια να μας πιάνουν τους ώμους". Με αυτές τις φράσεις ξεκινά ο 41χρονος Τάσος Σταφυλίδης να περιγράφει το λιντσάρισμα που δέχτηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας 1ης Απριλίου από άγνωστα άτομα στο κέντρο της Αθήνας.

Οι τρεις άγνωστοι φορούσαν μαύρα ρούχα και μαύρες μάσκες στο πρόσωπο. Το μόνο που ξεστόμισαν ήταν χυδαίες ομοφοβικές βρισιές σε άπταιστα ελληνικά, αποκαλύπτει. "Ενδεχομένως αντιλήφθηκαν από τον τρόπο της ομιλίας ή το ντύσιμο ότι είμαστε γκέι και γίναμε στόχος", δηλώνει ο πρώην βουλευτής του Σουηδικού Κοινοβουλίου, ο οποίο μίλησε στη σουηδική εφημερίδα Aftonbladet για την περιπέτειά του.

Ο Τάσος Σταφυλίδης έχει εγκαταλείψει την πολιτική για να αφοσιωθεί στο επάγγελμα του ηθοποιού, το οποίο εξασκούσε από πριν και παραμένει δραστήριος ακτιβιστής υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων.

"Γνώριζα για την έξαρση του ρατσισμού και του φασισμού στην Ελλάδα, όμως δεν ήξερα ότι έχουν υπάρξει τόσες ομοφοβικές επιθέσεις. Δυστυχώς, όμως τα προβλήματα που έχουν πια στην πατρίδα μου οι ομοφυλόφιλοι είναι πολλά", κατέληξε.