“Ένεση” 2 εκατ. ευρώ στον ΟΚΑΝΑ

Με το ποσό των 2.000.000 ευρώ ενισχύει το υπουργείο Εσωτερικών τους δήμους, για την υλοποίηση προγραμμάτων πρωτογενούς πρόληψης κατά των ναρκωτικών, σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ.

Το ποσό κατανέμεται στους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ, η επιχορήγηση θα δοθεί από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ ΑΕ), στο πλαίσιο σχετικής προγραμματικής σύμβασης, όπως αναφέρεται στην απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών, Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Υπενθυμίζεται ότι έχουν προηγηθεί επανειλειμμένες κινητοποιήσεις εργαζομένων και τοξικοεξαρτημένων, καταγγέλοντας την πολιτεία ότι “με τη συστηματική υποχρηματοδότηση και τις επιλογές των εκάστοτε διορισμένων διοικήσεων, οδηγεί τον ΟΚΑΝΑ ουσιαστικά σε μια πορεία αυτοκατάργησης”.

"Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, στα κεφάλια όλων των εργαζομένων επικρέμεται η απειλή εισαγγελικής έρευνας για επιστροφή αμοιβών ως "αχρεωστήτως καταβληθείσες", γιατί κάποιοι ελεγκτές του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους σε διατεταγμένη υπηρεσία, θέλησαν να ακυρώσουν ακόμη και αναδρομικά το δικαίωμα των εργαζομένων να αμείβονται με βάση τις Συλλογικές τους Συμβάσεις", αναφέραν οι εργαζόμενοι σε παλαιότερη ανακοίνωσή τους.