Έριξαν χημικά σε ψυχικά πάσχοντες

Ένταση επικράτησε στη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν στο κέντρο της Αθήνας, εργαζόμενοι του Προγράμματος Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης, “Ψυχαργώ”, και του ΟΚΑΝΑ, έξω από το υπουργείο Υγείας μαζί με ασθενείς.

Μικροεπεισόδια προκλήθηκαν όταν κάποιοι από τους ασθενείς αποπειράθηκαν να εισβάλλουν στο υπουργείο Υγείας.

Η αστυνομία, προσπαθώντας να τους εμποδίσει, προέβη σε ρίψη χημικών, με αποτέλεσμα να προκληθεί δύσπνοια στους πάσχοντες από ψυχικά νοσήματα.

Η αρχή έγινε όταν αντιπροσωπεία των εργαζομένων είχε συνάντηση με εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, στον οποίο εξέφρασε το αίτημα να συναντηθεί με τον υπουργό, Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου επέμεινε ότι αρμόδια για το ζήτημα αυτό είναι η υφυπουργός, Φωτεινή Σκοπούλη, διαφωνία, η οποία ηλέκτρισε την ατμόσφαιρα, με αποτέλεσμα ορισμένοι ασθενείς να προσπαθήσουν να μπουν στο υπουργείο και η αστυνομία να προβεί σε ρίψη χημικών για να τους εμποδίσει.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται την απώλεια των δεδουλευμένων τους σε συνδυασμό με τον κίνδυνο που υπάρχει, να κλείσουν οι δομές ψυχικής υγείας, αφήνοντας στο δρόμο όχι μόνο τους ίδιους, αλλά και τους νοσηλευόμενους.