Κόκκινος συναγερμός για πυρκαγιές στο Τατόι

To άναμμα φωτιάς για μπάρμπεκιου από επισκέπτες του δάσους Τατοΐου, χτες Κυριακή 31 Μαρτίου, καταγγέλλει ο πρόεδρος του ΔΣ του “Συλλόγου Φίλων Κτήματος Τατοΐου” Βασίλης Κουτσαβλής, με σχετική ανακοίνωσή του.

Ο ίδιος τονίζει ότι πρόκειται για μια “πρωτοφανή ασυδοσία” που τείνει να γίνει μόνιμο φαινόμενο λόγω και της άνοιξης, ενώ σε συνδυασμό με το κλείσιμο και των δύο ρευμάτων της παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών-Χαλκίδας από αυτοκίνητα, ο κίνδυνος εγκλωβισμού χιλιάδων κόσμου μέσα στο δάσος σε περίπτωση πυρκαγιάς είναι μεγάλος.

Επιπλέον, καλεί τον υπεύθυνο μέχρι σήμερα Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας, το Δασαρχείο Πάρνηθας, καθώς και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής να προχωρήσουν άμεσα στην περίφραξη του Ιστορικού Πυρήνα του Τατοΐου από το Ανάκτορο μέχρι το Βασιλικό Κοιμητήρι.

 “Μπαίνουμε σε λίγους μήνες στην θερινή περίοδο και αγωνιούμε μαζί με όλη την κοινωνία για τον τόπο αυτό. Το αμέσως προσεχές διάστημα θα ενημερώσουμε στην Αθήνα τους ανταποκριτές ξένου τύπου. Το Τατόι ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο εδώ και 10 χρόνια. Είναι καιρός όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας”, καταλήγει η ανακοίνωση.