Ψήφισμα κατά του ρατσισμού από τον δήμο Αθηναίων

Ψήφισμα κατά του ρατσισμού ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αθηναίων κατά τη σημερινή συνεδρίασή του, με αφορμή τον σημερινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Ρατσισμού. 

 Στο ψήφισμα  που εγκρίθηκε από τις δημοτικές παρατάξεις, πλην του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής που έφυγε, υπογραμμίζεται "η προσήλωση" του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας "στο σεβασμό της διαφορετικότητας, στην καταδίκη της ρατσιστικής βίας, καθώς και στο συνεχή διάλογο με τις κοινότητες των μεταναστών που συμμετέχουν στο Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών του δήμου Αθηναίων".

Η Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων εορτάζεται κάθε  χρόνο στις 21 Μαρτίου. Καθιερώθηκε το 1966 από τη  Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών σε ανάμνηση ενός τραγικού συμβάντος, που  συγκλόνισε την παγκόσμια κοινή γνώμη.

Στις 21 Μαρτίου του 1960 η αστυνομία της  ρατσιστικής Νοτίου Αφρικής πυροβόλησε εν ψυχρώ κατά μιας διαδήλωσης φοιτητών  στην πόλη Σάρπβιλ, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 70 άνθρωποι. Οι νεαροί  διαδηλωτές διαμαρτύρονταν ειρηνικά κατά των νόμων του Απαρτχάιντ, που είχε  επιβάλλει το καθεστώς της λευκής μειοψηφίας στη χώρα, εφαρμόζοντας τη θεωρία της  ανισότητας ανάμεσα στις φυλές.

Ο ΟΗΕ μάς καλεί αυτή τη μέρα να ενώσουμε τις φωνές μας για τα θύματα του  ρατσισμού, των φυλετικών διακρίσεων, της ξενοφοβίας και της μισαλλοδοξίας.