Αποχωρησαν οι φοιτητές που ήταν συγκεντρωμένοι στο Σύνταγμα, με κατεύθυνση προς τα Προπύλαια. Νωρίτερα γκρέμισαν τα κάγκελα που είχαν τοποθετηθεί μπροστά από τη Βουλή επί της λεωφόρου Αμαλίας, όμως στη θέα των ΜΑΤ που παρατάχτηκαν μπροστά τους η ένταση που δημιουργήθηκε σταμάτησε εκεί.
Οι δρόμοι στο κέντρο έχουν ενοίξει, ενώ ο κύριος όγκος των φοιτητών που διαδηλώνε κατά του προωθούμενου από την κυβέρνηση "σχεδίου Αθηνά", έχει ήδη αποχωρήσει.
Σπουδαστές από σχολές και τμήματα των ΤΕΙ είχαν προγραμματίσει για την Πέμπτη ολοήμερο αποκλεισμό του υπουργείου Παιδείας.
Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και φοιτητικοί σύλλογοι από σχολές της Αθήνας. Κύριο αίτημα των διαδηλωτών είναι η απόσυρση του σχεδίου, που εκπόνησε το υπουργείο Παιδείας.
Φοιτητές ΑΕΙ και ΤΕΙ είχαν συγκεντρωθεί στα Προπύλαια, έχοντας ως κύριο στόχο κι αυτοί με τη σειρά τους την απόσυρση του σχεδίου. Στο χώρο και εντός της οδού Πανεπιστημίου, βρέθηκαν περίπου 1.000 άτομα, τα οποία πραγματοποιήσαν πορεία προς τη Βουλή.
Στο σημείο διαδηλώσαν φοιτητές τμημάτων της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας και άλλες πόλεις.
Κατά τη διάρκεια της πορείας των διαδηλωτών στο κέντρο της Αθήνας, άνδρας της ομάδας της "Ζ"
χτύπησε πεζή γυναίκα στην οδό Σταδίου, απέναντι από το υπουργείο Εργασίας. Ο αστυνομικός κινούνταν αντίθετα προς το πλήθος, για τις ανάγκες της πορείας. Στο σημείο έφθασε ασθενοφόρο προκειμένου να παραλάβει την τραυματία. Η άτυχη γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Γεννηματά.
Την ίδια ώρα, σε ολόκληρη την επικράτεια συνεχίστηκαν οι καταλήψεις και οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στο προωθούμενο σχέδιο του υπουργείου Παιδείας, το οποίο σύμφωνα με τους πολέμιούς του, εκτός από την υποβάθμιση του αγαθού της Παιδείας, θα συμβάλλει στην οριστική καταστροφή και τον οικονομικό μαρασμό των πόλεων με τα περιφερειακά πανεπιστήμια.
Ενδεικτικές των σφοδρότατων αντιδράσεων είναι οι περιπτώσεις του δημάρχου Μεσολογγίου και των σπουδαστών των Νέων Μουδανιών, οι οποίοι βρίσκονται για έκτη ημέρα σε απεργία πείνας.
Με Προεδρικά Διατάγματα οι αλλαγές στο σχέδιο "Αθηνά"
Αλλαγές της τελευταίας στιγμής περιλαμβάνουν τα Προεδρικά Διατάγματα για την εφαρμογή του σχεδίου «Αθηνά».
Τελικά δεν θα συγχωνευθούν οι ξένες φιλολογίες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο ΑΠΘ, δεν θα απορροφηθεί το Πρόγραμμα Ψυχολογίας, αλλά θα αναβαθμιστεί και θα γίνει ξεχωριστό Τμήμα Ψυχολογίας, ενώ δεν θα συγχωνευθούν και τα τμήματα Λογοθεραπείας και Εργοθεραπείας των ΤΕΙ.
Το αρχικό Σχέδιο "Αθηνά" προέβλεπε συγχώνευση των τμημάτων Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, και Ισπανικής Γλώσσας και Φιλολογίας σε ένα νέο, Τμήμα "Ξένων Γλωσσών και Φιλολογίας", με πέντε κατευθύνσεις: 1. Αγγλικής Γλώσσας, 2. Γαλλικής Γλώσσας, 3. Γερμανικής Γλώσσας, 4. Ιταλικής Γλώσσας, 5. Ισπανικής Γλώσσας.
Το σχέδιο «Αθηνά» όμως προέβλεπε και απορρόφηση του Προγράμματος Ψυχολογίας που έδινε όμως αυτόνομο πτυχίο και είχε χωριστούς εισακτέους από το τμήμα Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας στο οποίο και ανήκε.
Όπως αποφασίστηκε από το υπουργείο Παιδείας, το Πρόγραμμα Ψυχολογίας τελικά δεν απορροφάται, αλλά αναβαθμίζεται και γίνεται ξεχωριστό τμήμα Ψυχολογίας το οποίο όπως είναι γνωστό ήδη είχε υψηλή βάση και μεγάλο ποσοστό αποφοιτούντων.
Τέλος, δε συγχωνεύνονται τα τμήματα Λογοθεραπείας και Εργοθεραπείας των ΤΕΙ όπως προέβλεπε το αρχικό σχέδιο, αλλά διατηρούν την αυτονομία τους.