Όλη η αλήθεια για τα παιδιά των ζητιάνων που συνεχώς κοιμούνται…

Σάλο έχει προκαλέσει στο διαδίκτυο η είδηση ότι τα παιδιά που κρατάνε στην αγκαλιά τους οι ζητιάνοι κοιμούνται γιατί είναι ναρκωμένα με ναρκωτικά ή με αλκοόλ. Άλλωστε η οικονομική κρίση και η κατάσταση στην Ελλάδα έχουν εντείνει το φαινόμενο και όσοι κυκλοφορούν στους κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας, αλλά και σε όλη τη χώρα έχουν διαπιστώσει την έξαρση του φαινομένου της επαιτείας.

Το θέμα με τα μικρά παιδιά ξεκίνησε από το limnosfm100.gr και την αναδημοσίευση ενός άρθρου στο Facebook σύμφωνα με το οποίο τα μικρά παιδιά και τα μωρά που κρατούν στην αγκαλιά τους οι ζητιάνοι "γονείς" είναι καταρχήν... νοικιασμένα και συνήθως ναρκωμένα.

Ωστόσο δεν πρόκειται για μια καινούργια ιστορία, καθώς έχουν γίνει πολλές καταγγελίες.

Μόλις τρεις μήνες νωρίτερα το θέμα ερχόταν στην επιφάνεια, όταν το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων δημοσίευε ρεπορτάζ για τα μονίμως κοιμισμένα παιδιά σε αγκαλιές.

Έχοντας "μετρήσει" χιλιόμετρα στην επιτόπια έρευνα, η Βαλμπόνα Χιστούνα, από την κοινωνική οργάνωση υποστήριξης των νέων "Άρσις", έχει πλήρη εικόνα της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί με επαίτες σε κάθε γωνιά.

Όπως είναι φυσικό η εικόνα των μονίμως κοιμισμένων παιδιών σε μητρικές αγκαλιές έχει σίγουρα παραξενέψει πολλούς που αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν παιδάκια προσχολικής ηλικίας να κοιμούνται συνέχεια, "διευκολύνοντας" την επαιτεία των γονιών.

"Το έχουμε αναφέρει πολλές φορές στην εισαγγελία ανηλίκων αλλά δεν έχει διαπιστωθεί κάτι. Πάντως, πριν από μερικά χρόνια, κάποιοι φαρμακοποιοί μας είχαν πει ότι αλλοδαπές τσιγγάνες ζητούσαν να αγοράσουν βάλιουμ και άλλα υπνωτικά χάπια.  Κι εμείς δεν μπορούμε να καταλάβουμε πώς ένα παιδάκι τριών χρονών μπορεί να κοιμάται συνέχεια στην αγκαλιά της μαμάς του..." καταγγέλλει η κ.Χιστούνα.

Τη χορήγηση αλκοόλ και φαρμάκων στα παιδιά επιβεβαίωσε μάλιστα στην πρωινή εκπομπή του Mega και ο κ. Κ. Γιαννόπουλος από το Χαμόγελο του Παιδιού. Όπως ανέφερε πολλές φορές τα συγκεκριμένα παιδιά ή μωρά έχουν ναρκωθεί, ενώ οι άνθρωποι που τα κρατούν στις αγκαλιές τους δεν είναι οι γονείς τους... Άλλωστε όπως τόνισε είναι εξαιρετικά περίεργο να καταλάβει κανείς, πως αυτά τα παιδιά κάθονται αδιαμαρτύρητα και κοιμούνται μέσα στο κρύος με τη φασαρία στους δρόμους...