Την Τρίτη ολοκληρώνονται οι κρίσεις στην Αστυνομία

Συνεχίζονται οι κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία μετά την τοποθέτηση ταξιαρχών, υποστρατήγων και αντιστρατήγων και τις αποστρατεύσεις κάποιοων άλλων από τους επικεφαλής του σώμματος από τις αντίστοιχες θέσεις της ιεραρχίας. Την Τρίτη μάλιστα, αναμένεται να ολοκληρωθούν με τις τοποθετήσεις αστυνομικών διευθυντών και υποδιευθυντών.

Η μεγάλη αλλαγή αναμένεται όταν θα πραγματοποιηθεί και η αναδιάρθρωση του Σώματος, η αλλαγή πόστου των μέχρι πρότινος υπευθύνων της Ασφάλειας Αττικής, φημολογείται ότι έγινε λόγω της δυσαρέσκειας που υπήρχε στο χειρισμό υποθέσεων.

Στις θέσεις τους μένουν ο αρχηγός Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος, ο υπαρχηγός Αδαμάντιος Σταματάκης και ο επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος Δημήτριος Τσακνάκης, που όμως «μετακόμισε» βόρεια. Αποστρατεύτηκαν ο προϊστάμενος του Επιτελείου της ΕΛ.ΑΣ. Παναγιώτης Φλήρης και ο επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος Δημήτριος Παπαδόπουλος, ενώ αποστρατεύτηκε ο προϊστάμενος της Ασφάλειας, υποστράτηγος, Ανδρέας Κορδολαίμης

Στη θέση του αντιστρατήγου προάγονται η μέχρι σήμερα υποστράτηγοι, Γιάννης Δικόπουλος -μέχρι πρότινος επικαφαλής της ΓΑΔΑ -, ο οποίος ανέλαβε επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδας, αλλά και ο επικεφαλής των ΜΑΤ Σπύρος Παπασπύρου, ο οποίος έγινε επιτελάρχης στο Αρχηγείο.

Στη θέση του επικεφαλής της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης, τοποθετήθηκε ο Κωνσταντίνος Μιχαιρίνας, πρώην διευθυντής στη Διεύθυνση Αττικής , ενώ στην Ασφάλεια μετακινήθηκε ο μέχρι προχθές επικεφαλής της Οικονομικής Αστυνομίας και συνδικαλιστής Δημήτρης Γεωργατζής.

Έντεκα ταξίαρχοι έλαβαν το βαθμό του υποστρατήγου, μεταξύ των οποίων και ο διευθυντής της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, Αλκιβιάδης Τζοΐτης, με αρκετές επιτυχίες το τελευταίο διάστημα στο ενεργητικό του, ο οποίος και παραμένει – όπως ήταν επόμενο – στη θέση του.