Αξιολόγηση των διοικητών των νοσοκομείων ετοιμάζει το υπ. Υγείας

Από "κόσκινο" επιδιώκει να περάσει τους διοικητές όλων των νοσοκομείων που εντάσσονται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας το υπουργείο Υγείας.

Για το λόγο αυτό, συγκροτείται επιτροπή Αξιολόγησης των διοικητών. Η σχετική υπουργική απόφαση αναμένεται να δοθεί άμεσα στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Επιτροπή θα μετέχουν ένας εκπρόσωπος των Επιμελητηρίων της χώρας, ένας καθηγητής της Εθνικής Σχολής Δημοσίας Υγείας (ΕΣΔΥ) ή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ένας εκπρόσωπος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ), καθώς και ένας από τους αντιπροέδρους του ΑΣΕΠ.

Πηγές του υπουργείου Υγείας ανέφεραν ότι στην όλη διαδικασία θα εφαρμοσθεί πιστά ο νόμος 4052 που ψηφίστηκε το 2012 και αφορά τα προσόντα των διοικητών.

Ειδικότερα, δηλαδή, οι διοικητές και αναπληρωτές διοικητές των νοσοκομείων πρέπει να είναι πτυχιούχοι ΑΕΙ ή ΤΕΙ ή αντιστοίχου αναγνωρισμένου τίτλου του εξωτερικού.

Συνεκτιμώνται μεταπτυχιακοί τίτλοι, με έμφαση τη διοίκηση, τα οικονομικά, την πληροφορική μονάδων υγείας, η εμπειρία διοίκησης, με έμφαση στις μονάδες υγείας, καθώς και η γενικότερη κοινωνική και επαγγελματική αναγνώριση.