Την ώρα που ολόκληρη η ευρωπαϊκή αγορά κλυδωνίζεται από το διατροφικό σκάνδαλο με τον κιμά που περιέχει DNA αλόγου και άλλων ιπποειδών, φαίνεται πως είναι σχεδόν αδύνατον να αποτιμηθεί το πλήρες μέγεθος του σκανδάλου αφού σχεδόν στο σύνολο των ευρωπαϊκών χωρών έχουν φτάσει τέτοια προϊόντα.
Τα στοιχεία της Eurostat (για να δείτε τα πλήρη στοιχεία της Eurostat πατήστε εδώ) δείχνουν ότι 66.100.000 κιλά κρέατος διακινήθηκαν σε όλη την Ευρώπη το 2012. Από αυτά, σχεδόν 75.000 κιλά έφτασαν στην Ελλάδα κυρίως από χώρες όπως η Ρουμανία, η Ισπανία, η Βουλγαρία και η Ιταλία.