Μπαράζ σεισμικών δονήσεων σε Ελλάδα και Ιταλία

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,9 ρίχτερ σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Κυριακής στο Ιόνιο πέλαγος.

Το επίκεντρο εντοπίζεται, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό - Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, στα 54 χιλιόμετρα νότια της Ζακύνθου, ενώ το εστιακό βάθος εκτιμάται στα 3 χιλιόμετρα.

Δονήθηκε και η Μεθώνη

Στο μεταξύ, σεισμός 4,8 ρίχτερ σημειώθηκε στις 07:42 και νοτιοδυτικά της Μεθώνης. Το επίκεντρο του σεισμού βρέθηκε 67 χιλιόμετρα, νοτιοδυτικά της Καλαμάτας, 244 χιλιόμετρα από την Αθήνα. Το εστιακό του βάθος υπολογίστηκε στα 20 χιλιόμετρα.

Στις 14:06 το μεσημέρι της Κυριακής σημειώθηκε νέα σεισμική δόνηση, αυτή τη φορά εντάσεως 3,5 Ρίχτερ στη Φλώρινα. Η δόνηση  έγινε αισθητή στους κατοίκους της περιοχής και το επίκεντρό της εντοπίστηκε κοντά στην πόλη.

Ο Εγκέλαδος χτύπησε και στην Ιταλία

Αντίστοιχα, σεισμική δόνηση μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου, μερικές ώρες νωρίτερα δηλαδή, με επίκεντρο περίπου 90 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Ρώμης.

Όπως ανακοίνωσε το Εθνικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής και Ηφαιστειολογίας της Ιταλίας, το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε κοντά στις πόλεις Σόρα και Ίσολα ντελ Λίρι.

Εκτός από την ιταλική πρωτεύουσα, ο σεισμός έγινε αισθητός και στην ευρύτερη περιοχή της Νάπολης, καθώς και στη γειτονική περιφέρεια του Αμπρούζο, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής στο πρακτορείο Reuters.

Δεν υπήρξαν αναφορές για θύματα ή σημαντικές ζημιές, σε καμία από τις περιοχές που επλήγησαν, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ιταλία.