Σφύζουν από “μαύρη” εργασία τα ελληνικά νοσοκομεία

Κατακλύζονται τα νοσοκομεία από αποκλειστικές νοσοκόμες που παρέχουν τις υπηρεσίες τους μέσα από "μαύρη" εργασία.

Μάλιστα, συνήθως πρόκειται για αλλοδαπές γυναίκες, χωρίς νομιμοποίηση για άσκηση εργασίας. Είναι ενδεικτικό ότι μόνο τους τελευταίους τέσσερις μήνες οι σποραδικές έφοδοι της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχου Ασφάλισης του ΙΚΑ εντόπισαν  σε θαλάμους μεγάλων νοσοκομείων της περιφέρειας 300 αλλοδαπές, ανασφάλιστες που δεν διέθεταν κανένα  νομιμοποιητικό έγγραφο (άδεια εργασίας, πιστοποιητικά υγείας, ή οποιοδήποτε άλλο).

Το θέμα "άνοιξε" η Χρυσή Αυγή, η οποία διακύρηξε ότι εντόπισε τέσσερις αλλοδαπές, παράνομες αποκλειστικές νοσοκόμες, την περασμένη εβδομάδα στο Παναρκαδικό νοσοκομείο Τρίπολης, στο πλαίσιο "ελέγχων" που διενεργούσαν τα μέλη του κόμματος στο ίδρυμα για την πάταξη της μαύρης και "αλλοδαπής" εργασίας,  αποτελούν την κορυφή του παγόβουνου.

Οι παράνομες αποκλειστικές νοσοκόμες έχουν αλώσει τα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα, αφενός γιατί το υπάρχον νοσηλευτικό προσωπικό δεν επαρκεί και οι συγγενείς των ασθενών χρειάζονται βοήθεια  στη φροντίδα και την περίθαλψη των ανθρώπων τους, αφετέρου διότι  οι παράνομες αποκλειστικές προσφέρουν…  ανταγωνιστικές τιμές έναντι των νόμιμων νοσοκόμων.
 
Στελέχη νοσοκομείων παραδέχονται ότι οι παράνομες αποκλειστικές  νοσοκόμες μετατράπηκαν σε πληγή του συστήματος δημόσιας περίθαλψης τα τελευταία πέντε χρόνια.