“Επιτέθηκαν στο ιατρείο των Γιατρών του Κόσμου μέλη της ΧΑ”

Επίθεση στο πολυιατρείο των Γιατρών του Κόσμου στο Πέραμα από άτομα που έφεραν τα διακριτικά της Χρυσής Αυγής καταγγέλλει ο πρόεδρός των ΓτΚ, Νικήτας Κανάκης.

"Ο δρόμος που βρίσκεται το πολυιατρείο δεν είναι κεντρικός. Πέρασαν επί τούτου. Σταμάτησαν μπροστά στο πολυϊατρείο και φώναξαν συνθήματα. Εκείνη την ώρα βρισκόταν πολύς κόσμος και το πολυιατρείο έκλεισε. Κλείστηκαν μέσα οι άνθρωποι γιατί δεν θέλαμε να δημιουργηθεί νέα αντιπαράθεση", ανέφερε ο κ. Κανάκης, περιγράφοντας όσα έγιναν.

Ο Ν. Κανάκης αναφέρει σε καταγγελία του στην ιστοσελίδα tvxs.gr ότι το μεσημέρι της Πέμπτης τα άτομα αυτά βρέθηκαν έξω από το πολυιατρείο των Γιατρών του Κόσμου στο Πέραμα, φωνάζοντας ρατσιστικά -και όχι μόνο- συνθήματα με στόχο να τρομοκρατήσουν.

"Δεν πτοούμαστε. Δεν αλλάζουμε μυαλά. Αρνούμαστε να διαχωρίσουμε τους ανθρώπους που βοηθάμε σε Έλληνες και ξένους", δήλωσε στην ιστοσελίδα in.gr ο πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου.

Όπως καταγγέλλει ο κ. Κανάκης, τα μέλη της Χρυσής Αυγής βρίσκονταν στην περιοχή του Περάματος για μια κινητοποίηση που είχαν προγραμματίσει. Μία μεγάλη ομάδα έφτασε έξω από το πολυϊατρείο και φώναξε ρατσιστικά συνθήματα.

Όπως επίσης αναφέρει ο πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου, είχε προηγηθεί παρέμβαση των Χρυσαυγιτών στη λαϊκή αγορά της περιοχής, όπου βρίσκονταν μικροπωλητές.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Γιατρών του Κόσμου οι ασθενείς που βρέθηκαν αντιμέτωποι με τα μέλη της Χρυσής Αυγής, ενώ αρχικά τρομοκρατήθηκαν, δήλωσαν μετέπειτα έτοιμοι να αποκρούσουν την όποια κίνηση των ακροδεξιών, και να υποστηρίξουν το πολυιατρείο.