Στηλώνουν τα πόδια οι αγρότες

Αμετακίνητοι παραμένουν στις θέσεις τους οι αγρότες σε όλη τη χώρα, τη στιγμή που όλα τα συναρμόδια υπουργεία εξετάζουν προτάσεις για την εκτόνωση της κατάστασης.

Το μεσημέρι της Τετάρτης αγρότες από τη Βόρεια Ελλάδα προχώρησαν σε δίωρη συμβολική κατάληψη τμήματος της εθνικής οδού Αλεξανδρούπολης - Γέφυρας Κήπων Έβρου, στο ύψος του νέου συνοικισμού Φερών.

Λίγο μετά τις 15:00, οι Σερραίοι αγρότες έκλεισαν το τμήμα της Εγνατίας οδού στο ύψος των Ν. Κερδυλλίων, ενώ στο σημείο βρίσκεται μεγάλη αστυνομική δύναμη. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από παρακαμπτήρια οδό, μέσω Ασπροβάλτας.

Δε θα κλείσει τελικά η εθνική οδός Σερρών Θεσσαλονίκης, με τους αγρότες, να παραμένουν στη διασταύρωση του Λευκώνα επί της εθνικής οδού Σερρών - Θεσσαλονίκης και Σερρών - Προμαχώνα.

Οι αγρότες του κάμπου παραμένουν παραταγμένοι στον κόμβο της Νίκαιας στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης και στις 6 το απόγευμα πρόκειται να δώσουν δυναμικό παρών στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο της περιοχής στη Λάρισα, μαζί με άλλους φορείς.

Στον νομό Ημαθίας το μπλόκο της Κουλούρας στην Εγνατία, συνεχώς ενισχύεται με αγρότες που έρχονται από Πέλλα και Πιερία, αλλά και με άλλους φορείς.

Στην Αριδαία, 50 αγροτικά οχήματα έφτασαν στη 1 το μεσημέρι της Τετάρτης, στη Λεωφόρο Ξενιτίδη, χωρίς όμως να διακόψουν την κυκλοφορία.