Νέο κέντρο για ογκολογικές παθήσεις στον ‘Άγιο Σάββα”

Πρότυπο κέντρο ημερήσιας νοσηλείας για ογκολογικές παθήσεις δημιουργείται στο νοσοκομείο "Άγιος Σάββας".

Η σχετική σύμβαση υπεγράφη και στις αρχές του 2014 αναμένεται να παραδοθεί στο Ελληνικό Δημόσιο το πρώτο στην Ελλάδα εξειδικευμένο και κτιριακά ανεξάρτητο Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας για καρκινοπαθείς.

Το έργο γίνεται με δωρεά και αφορά στη χρηματοδότηση της ριζικής κτιριακής αναβάθμισης και ενίσχυσης του εξοπλισμού του πρώην 6ου Ογκολογικού Νοσοκομείου ΙΚΑ, με σκοπό τη μετατροπή του σε σύγχρονο και πρότυπο Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας, όπου οι ασθενείς θα υποβάλλονται σε χημειοθεραπείες ή επεμβάσεις και θα παίρνουν εξιτήριο την ίδια ημέρα. Αναμένεται να πραγματοποιούνται 30.000 εισαγωγές ασθενών και 3.800 χειρουργικές επεμβάσεις ετησίως. Το ύψος της δωρεάς, που γίνεται στη μνήμη του Νίκου Κούρκουλου, θα προσεγγίσει το ποσό των 4 εκατομμυρίων ευρώ. Τη διαχείριση της εκτέλεσης της δωρεάς θα αναλάβει το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση.

Το Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας "Νίκος Κούρκουλος" θα στεγαστεί σε κτίριο εμβαδού 3.650 τ.μ. που βρίσκεται επί των οδών Ασωπίου 4 και Παράσχου (πλησίον της Λεωφ. Αλεξάνδρας), αποτελούμενο από 6 ορόφους, ισόγειο και 3 υπόγεια, το οποίο θα ανακατασκευαστεί και θα εξοπλιστεί επί τη βάσει προδιαγραφών που πληρούν τις απαιτήσεις λειτουργίας ενός σύγχρονου Κέντρου Ημερήσιας Νοσηλείας, με γνώμονα την παροχή αξιοπρεπών συνθηκών νοσηλείας για τους ασθενείς και τη βελτιστοποίηση της αποδοτικότητας του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Ειδικότερα, το Κέντρο θα διαθέτει 3 χειρουργικές αίθουσες και θα έχει δυναμικότητα 45 κλινών, εκ των οποίων 26 κλίνες θα εξυπηρετούν ογκολογικούς ασθενείς Παθολογικού Τομέα που χρήζουν χημειοθεραπείας και 19 κλίνες θα εξυπηρετούν ασθενείς Χειρουργικού Τομέα.