Μαζιώτης προς δικαστήριο: Οι επαναστάτες δεν απολογούνται

“Ύψιστο τίτλο τιμής” χαρακτηρίζει ο Νίκος Μαζιώτης τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει για συμμετοχή στον "Επαναστατικό Αγώνα", σε επιστολή τους προς το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, ενόψει των απολογιών που ξεκίνησαν την Τρίτη.

Στο ίδιο πλαίσιο έστειλε επιστολή και η σύντροφος του Παναγιώτα Ρούπα η οποία δηλώνει υπερήφανη για τη συμμετοχή της οργάνωση, αρνούμενη ν' απολογηθεί για αυτή. Τις δηλώσεις τους διάβασε στο δικαστήριο η συνήγορος τους η οποία υποστήριξε ότι έλαβε τις επιστολές ταχυδρομικώς.

Στην επιστολή που φέρει ημερομηνία 10 Οκτωβρίου ο Μαζιώτης αναφέρει ότι οι επαναστάτες δεν απολογούνται, αλλά υπερασπίζονται τη δράση τους, αψηφώντας τις συνέπειες, ενώ η Παναγιώτα Ρούπα στη επιστολή που φέρει ημερομηνία 12 Δεκεμβρίου υποστηρίζει ότι το κράτος στοχοποίησε το παιδί της, το οποίο είπε τις πρώτες του λέξεις μέσα στη φυλακή

Λίγο μετά την έναρξη της διαδικασίας δήλωση έκανε και ο Κωνσταντίνος Γουρνάς που έχει ομολογήσει τη συμμετοχή του στον “Επαναστατικό Αγώνα”, κατηγορώντας τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια για παρέμβαση στη δίκη.

“Θέλω να θίξω ένα ζήτημα που αφορά τη δίκη. Παρακολούθησε τα στελέχη της κυβέρνησης και το Δένδια να παρεμβαίνει ευθέως στη δίκη τη στιγμή των απολογιών. Εχω την αποψη ότι ανεξάρτητη Δικαιοσύνη δεν υπάρχει. Όχι ότι σας παίρνουν πια τηλέφωνο, αλλά είστε άνθρωποι που ζείτε στην κοινωνία και διαβάζετε δημοσιεύματα. Με ποιούς όρους θα δικαστώ, όταν βγαίνει non paper που λέει ότι κακώς βγήκαμε με 18μηνο; Σας αντιμετωπίζει ως υπάλληλο”, τόνισε ο Κώστας Γουρνάς.

Μετά την ολοκλήρωση της δήλωσης, ο Πρόεδρος απάντησε στον κατηγορούμενο ότι δεν χρειάζεται να ανησυχεί για τίποτα.

Η εκδίκαση της υπόθεσης του "Επαναστατικού Αγώνα" ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2011 και πλην των Μαζιώτη, Ρούπα και Γουρνά, που, κατά το κατηγορητήριο, είναι οι «διευθύνοντες την οργάνωση», κατηγορούμενοι είναι οι Χριστόφορος Κορτέσης, Σαράντος Νικητόπουλος, Ευάγγελος Σταθόπουλος, Μαρί Μπεραχά και Κώστας Κάτσενος.

Η διαδικασία των απολογιών αναμένεται να ξεκινήσει μεθαύριο Πέμπτη