Χωρίς λεωφορεία η Αθήνα την Τρίτη

Οι οδηγοί των λεωφορείων είναι το μόνο σωματείο που ανθίσταται σθεναρά μπροστά στη γενικευμένη στρατηγική αποκλιμάκωσης των δυναμικών κινητοποιήσεων στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Παρά την απόφαση των τεχνικών των ΟΑΣΑ-ΟΣΥ, εκείνοι αποφάσισαν συνέχιση των κινητοποιήσεών τους για την Τρίτη 29 Ιανουαρίου, οπότε και έληγε η απεργία, την οποία είχαν εξαγγείλει οι Οδικές Συγκοινωνίες από την περασμένη Παρασκευή 25 του μηνός.

Η απεργία των οδηγών έχει ως συνέπεια την Τρίτη να μη βγουν λεωφορεία από τα αμαξοστάσια, παρά το γεγονός ότι η απεργία της ΟΣΜΕ (Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος) κρίθηκε τη Δευτέρα παράνομη από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

Κανονικά κυκλοφορούν, πάντως, όλα τα υπόλοιπα μέσα μαζικής μεταφοράς, μετά από την χθεσινή απόφαση των εργαζομένων σε τρόλεϊ, τρένα του ΟΣΕ και προαστιακό για αναστολή των κινητοποιήσεων.

Στο μεταξύ, πρόθεση για συνέχιση της απεργίας δεν υπάρχει, οπότε αναμένεται ότι στη συνεδρίαση της Ομοσπονδίας των οδηγών την Τρίτη στις 10 το πρωί θα αποφασιστεί και η επιστροφή στην εργασία τους από Τετάρτη.