Έρχονται να βρουν δουλειά στην Ελλάδα άνεργοι… Σουηδοί !

Μία καμπάνια με την οποία προτρέπει τους άνεργους νέους Σουηδούς να ψάξουν δουλειά το καλοκαίρι σε χώρες που πλήττονται από την οικονομική κρίση, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, ξεκίνησε σήμερα η σουηδική υπηρεσία απασχόλησης.

"Υπάρχουν εκατοντάδες εποχικές θέσεις εργασίας γύρω από τη Μεσόγειο για να τις διεκδικήσουν νεαροί Σουηδοί", αναφέρει η υπηρεσία απασχόλησης σε ανακοίνωσή της.

Ζητούνται μεταξύ άλλων εκπαιδευτές αθλητών, χορογράφοι και σκηνογράφοι, ανιματέρ, ηχολήπτες, τεχνικοί ειδικευμένοι στο φωτισμό και άλλες ειδικότητες, για να εξυπηρετήσουν σκανδιναβική πελατεία στην Ισπανία, την Ελλάδα, την Ιταλία και την Κύπρο. Αυτές οι θέσεις μάλιστα θα προσφερθούν κατά τη διάρκεια μιας έκθεσης για την απασχόληση στο Μάλμε από τις 4 Φεβρουαρίου.

"Ελπίζουμε ότι οι νεαροί Σουηδοί θα αναλάβουν κάθε μία από αυτές τις θέσεις εργασίας. Αυτές οι εταιρείες είχαν μια καλή εμπειρία με τους νεαρούς Σουηδούς εργαζόμενους", σημείωσε η σύμβουλος του προγράμματος ευρωπαϊκών θέσεων εργασίας (EURES), Κριστίνα Γκέρντεμπρο Γιόχανσον. "Αυτό είναι μια μεγάλη ευκαιρία, αν θέλουν να εισέλθουν στην αγορά εργασίας".

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσοστό ανεργίας κάτω των 25 ετών στη Σουηδία, παρά το γεγονός ότι είναι σχεδόν 24%, είναι πολύ πιο κάτω από εκείνο της Ελλάδας και της Ισπανίας, το οποίο ξεπερνά το 50%.