Προσωρινά κρατούμενη κρίθηκε, μετά την απολογία της, 52χρονη ιδιωτική υπάλληλος που κατηγορείται ότι ήταν μεταξύ των τριών "εγκεφάλων" του πολυμελούς κυκλώματος που τέλεσε δεκάδες "λευκούς" γάμους για την ελληνοποίηση αλλοδαπών, κυρίως από τη Γεωργία. Το κύκλωμα κατηγορείται ότι τέλεσε 68 εικονικούς γάμους τους τελευταίους τέσσερις μήνες.
Η μεταφράστρια και μεσίτρια, φέρεται να ισχυρίστηκε ότι μεσολάβησε, λόγω των γνωριμιών που είχε σε δήμους και Περιφέρεια, σε κάποιες υποθέσεις απόκτησης ελληνικής ιθαγένειας, οι οποίες, όμως, σύμφωνα με την ίδια πληρούσαν όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις.
"Το έκανα για ανθρωπιστικούς λόγους, είπε στην απολογία της .Δεν έπεισε όμως ανακρίτρια και εισαγγελέα, που ομόφωνα την έκριναν προσωρινά κρατούμενη. Μετά το πέρας της διαδικασίας πήρε το δρόμο για τις φυλακές.
Την ίδια ώρα, ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση 5.000 ευρώ αφέθηκε ο 36χρονος δικηγόρος, ο δεύτερος εκ των τριών χαρακτηριζόμενων ως επικεφαλής της εγκληματικής οργάνωσης.
Η τρίτη φερόμενη ως "εγκέφαλος", η 40χρονη Γεωργιανή με το ψευδωνυμο Μαντόνα, εξ ου και η κωδική ονομασία που δόθηκε από τις Αρχές στην υπόθεση, αναμένεται να απολογηθεί αύριο.
Από το σύνολο των 11 συλληφθέντων απολογήθηκαν ήδη οι επτά, ενώ οι υπόλοιποι θα λογοδοτήσουν αύριο στην ανακρίτρια.
Παράλληλα, σύμφωνα με την Φωνή της Ρωσίας, η Ελληνική Αστυνομία συνέλαβε μια 58χρονη γυναίκα, την οποία οι ρωσικές Αρχές καταζητούσαν ως κατηγορούμενη για απαγωγή και εμπόριο ανηλίκων παιδιών, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.
Στη γυναίκα αποδίδεται η παράνομη απομάκρυνση παιδιών από τη Ρωσία, η πώλησή τους με σκοπό το κέρδος, καθώς και η πλαστογράφηση εγγράφων. Εκτός αυτού η συλληφθείσα δεν είχε καν ελληνική βίζα. Η αστυνομία δεν ανακοίνωσε εάν η ύποπτη είναι Ρωσίδα υπήκοος, ωστόσο επεσήμανε ότι διαθέτει πληροφορίες, πως έχει γεννηθεί στη Γεωργία.