Κυκλοφοριακό “έμφραγμα” στην πρωτεύουσα

Με πολύ χαμηλές ταχύτητες διεξάγεται η κυκλοφορία στους δρόμους της πόλης.

Ως γνωστόν, το μετρό δε λειτουργεί και το ίδιο συμβαίνει, βάσει 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών, σε όλα τα υπόλοιπα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Για να διευκολυνθεί το κοινό που μετακινείται στους δρόμους της πρωτεύουσας, δε λειτουργεί σήμερα ο δακτύλιος και είναι ελεύθερη η διέλευση από τις λεωφορειολωρίδες.

Η κινητοποίηση των εργαζομένων των μέσων μαζικής μεταφοράς αναμένεται να προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερη συμφόρηση στο κέντρο της Αθήνας, καθώς αναμένεται να αποκλειστούν οι Σταδίου, Φιλελλήλων και Καραγεώργη Σερβίας.

Μέχρι τις 12:00, συμφόρηση υπήρχε στο Δέλτα Φαλήρου και σε όλη τη λεωφόρο Ποσειδώνος μέχρι την Καλαμακίου. Η λεωφόρος Κηφισού είναι "παγίδα" για όποιον αποφασίσει να τη διασχίσει στην άνοδό της προς Κηφισιά. Υπάρχει μποτιλιάρισμα σε όλες τις εξόδους (Πέτρου Ράλλη, Αθηνών, Τρεις Γέφυρες). Κλειστές είναι και οι δύο έξοδοι προς Περιστέρι, στις γέφυρες Κολοκυνθούς και Ροσινιόλ. Η Αστυνομία, μετά την επέμβαση των ΜΑΤ στο αμαξοστάσιο του μετρό, έχει αποκλείσει την κυκλοφορία και στις δύο εισόδους-εξόδους προς τη λεωφόρο Αθηνών, καθώς και σε όλες τις παρακείμενες οδούς που οδηγούν σε εισόδους του αμαξοστασίου.

Κατά τα λοιπά, συνεχίζεται τοαφόρητο κυκλοφοριακό πρόβλημα των οχημάτων και στην υπόλοιπη Αττική. Έντονη κίνηση σε λεωφόρο Αλεξάνδρας, Κηφισίας, Κατεχάκη, Μιχαλακοπούλου, Μεσογείων, Καλιρρόης, Θησέως. Επιλύθηκε το πρόβλημα κλειστού οδικού ρεύματος στην κάθοδο της λεωφόρου Συγγρού προς παραλιακή.