New York Times: Φόβοι για την τρομοκρατία στην Ελλάδα

Εκτενές άρθρο που αναφέρεται στις πρόσφατες βομβιστικές επιθέσεις στην Αθήνα φιλοξενεί η εφημερίδα New York Times, παραθέτοντας τις επιθέσεις σε σπίτια δημοσιογράφων, σε πολιτικά γραφεία, αλλά και στο εμπορικό κέντρο The Mall, και κάνοντας λόγο για ένα “ξέσπασμα βίας” στη χώρα.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η κυβέρνηση εμφανίζεται αποφασισμένη να καταπολεμήσει κάθε έκνομη συμπεριφορά, όμως παρατίθεται και η άποψη των πολιτικών αντιπάλων της, που παρατηρούν ότι η κυβέρνηση, στην προσπάθειά της να επαναφέρει την τάξη, προκαλεί ακόμα περισσότερη βία, σχολιάζοντας ότι ο πραγματικός στόχος της είναι να αλλάξει την ατζέντα, αποσπώντας την προσοχή από το σκάνδαλο της λίστας Λαγκάρντ.

Το ξέσπασμα της βίας φαίνεται να έχει άμεση σχέση με την επέμβαση της αστυνομίας στη βίλλα Αμαλία, καθώς οι επιθέσεις άρχισαν λίγες μέρες μετά τη δεύτερη επιδρομή των αστυνομικών δυνάμεων στο χώρο, που είχε εν τω μεταξύ ανακαταληφθεί από τους καταληψίες.

“Μέχρι τώρα δεν έχει τραυματιστεί σοβαρά κανείς σε κάποια από τις επιθέσεις, που φαίνονται να έχουν σαν στόχο περισσότερο την πρόκληση εντυπώσεων. Όμως εγείρουν ερωτήσεις, λένε αξιωματούχοι της αντιτρομοκρατικής, για το κατά πόσον νέες ομάδες ακραίων αριστερών αναβιώνουν λόγω της έξωσης από τη βίλλα Αμαλία, συνεχίζοντας μία ταραχώδη ιστορία βίαιων επεισοδίων που έχουν πλήξει την Ελλάδα από την κατάρρευση της στρατιωτικής χούντας το 1974”, αναφέρει χαρακτηριστικά το άρθρο.