Κυκλοφοριακό κομφούζιο στην Αθήνα

Άνοιξαν οι ουρανοί στην Αττική. Όπως είχε προβλεφθεί από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, έντονες καταιγίδες πλήττουν το λεκανοπέδιο. Συνολικά, η πυροσβεστική έχει δεχθεί 32 κλήσεις για απάντληση υδάτων, κυρίως από τα δυτικά προάστια και πιο συγκεκριμένα στις περιοχές Ίλιον, Μενίδι, Αιγάλεω, Ζεφύρι και Θρακομακεδόνες. Την ίδια ώρα σε λίμνες έχουν μετατραπεί ήδη δρόμοι στον Πειραιά και στην παραλιακή λεωφόρο.

Εμφανή είναι τα σημάδια της δυνατής βροχόπτωσης στην πλατεία Συντάγματος και γενικότερα στο κέντρο της Αθήνας. Οδηγός εγκλωβίστηκε νωρίτερα στο αυτοκίνητό του στην οδό Κωνσταντινουπόλεως στις Αχαρνές. Ωστόσο, ο άνδρας κατάφερε και απεγκλωβίστηκε μόνος του πριν φτάσει η πυροσβεστική.

Στα νότια προάστια της Αθήνας τα φαινόμενα είναι πολύ πιο ασθενή. Οι βροχές δεν είχαν ακόμη κάνει την εμφάνισή τους ως τις 10:00, όμως αργότερα η έντονη βροχόπτωση έφτασε και εκεί.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα αναμένεται να συνεχιστούν όλη την ημέρα. Η καταιγίδα έχει δημιουργήσει προβλήματα στους δρόμους και η κυκλοφορία στα σημαντικότερα και κεντρικότερα οδικά δίκτυα διεξάγεται με αργούς ρυθμούς.

Η στάθμη του νερού έχει ανέβει στη λεωφόρο Κηφισού, ενώ τα συσσωρευμένα νερά στην λεωφόρο Αθηνών, στο Παλατάκι, δυσχεραίνουν την κυκλοφορία των αυτοκινήτων. Μεγάλα είναι επίσης τα προβλήματα και στα δύο ρεύματα της λεωφόρου Κηφισού και τη λεωφόρου Κηφισίας. Μποτιλιάρισμα στη λεωφόρο Αλεξάνδρας από Φειδιππίδου έως Κυρίλλου Λουκάρεως και στη Μεσογείων στο ύψος του Σταυρού Αγίας Παρασκευής.

Τα κυκλοφοριακά προβλήματα, παρά το γεγονός ότι η βροχή έχει υποχωρήσει, παραμένουν και στη λεωφόρο Ποσειδώνος και στη λεωφόρο Κατεχάκη. Πυκνή ροή και στη λεωφόρο Μεσογείων από το ύψος του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και ως τη Μιχαλακοπούλου.

Οδηγοί εγκλωβίστηκαν νωρίτερα, εντός των αυτοκινήτων τους, σε βαθούλωμα του δρόμου της οδού Πειραιώς, στο ύψος της Χαμοστέρνας, το οποίο είχε πλημμυρίσει με βρόχινα νερά. Με την υποχώρηση της βροχής, σταδιακά δόθηκε και πάλι σε κυκλοφορία ο δρόμος. Ανοικτή είναι επίσης και η λεωφόρος Σταμάτας.

Σε ισχύ βρίσκεται και μερική απαγόρευση απόπλου λόγω των ισχυρών ανέμων.

Παρακολουθήστε όλες τις πληροφορίες για τον καιρό στο weather.gr.