ΟΕΝΓΕ: Τα νέα οργανογράμματα οδηγούν τα νοσοκομεία σε διάλυση

Τη βεβαιότητά του ότι τα νέα οργανογράμματα νοσοκομείων που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες είναι κατασκευασμένα με σκοπό την εκ βάθρων διάλυση των δημόσιων νοσοκομείων εκφράζει ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), Δημήτρης Βαρνάβας.

Ο κ. Βαρνάβας υποστηρίζει συγκεκριμένα ότι το νέο οργανόγραμμα του νοσοκομείου Ρόδου επιφέρει μείωση κατά 30%, των κρεβατιών της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου.

Ο κ. Βαρνάβας επισημαίνει ακόμα ότι τα οργανογράμματα αυτά διαγράφουν τμήματα και μονάδες που λειτουργούν, ελαττώνουν νοσηλευτικά κρεβάτια, καταργούν τμήματα προμηθειών, “με προφανή σκοπό να αναθέσουν τις χρυσοφόρες προμήθειες σε ιδιώτες”, όπως αναφέρει.

Ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ ζητά την άμεση απόσυρση των οργανογραμμάτων, υπογραμμίζοντας ότι τυχόν αλλαγές στη λειτουργία των νοσοκομείων πρέπει να συζητηθούν μόνον όταν ολοκληρωθεί ένας αξιόπιστος χάρτης υγείας, ώστε να αποτυπώνονται οι ανάγκες υγείας κάθε περιοχής και οι διαθέσιμες υποδομές στο δημόσιο σύστημα Υγείας.