"Πήραν μορφωμένες κοπέλες, από καλό σπίτι και έγιναν όλα χωρίς να το πάρει κανείς χαμπάρι" αποκαλύπτει διάσημη ιδιοκτήτρια γραφείου
Θέλετε να ανεβείτε τα σκαλιά της εκκλησίας, αλλά δεν έχετε βρει (ακόμα) το «έτερον ήμισυ»; Μπορείτε να σταματήσετε το ψάξιμο και να απευθυνθείτε σε ένα από τα 580 (!) γραφεία συνοικεσίων που δραστηριοποιούνται ανά την Ελλάδα!
Αν ντρέπεστε ακόμα και... να το σκέφτεστε, να ξέρετε ότι δεν είστε οι μόνοι: αυτό κάνει πλέον η high society -εφοπλιστές, βιομήχανοι, πολιτικοί κ.λπ.-, όπως λέει η Κατερίνα Λούη, ιδιοκτήτρια του παλιότερου γραφείου, που έχει μπει τρεις φορές στο Βιβλίο Γκίνες.
Οπως αποκαλύπτει η ίδια στην «Espresso», έχει φέρει «εις γάμου κοινωνίαν» δύο πασίγνωστους Ελληνες πολιτικούς! «Μιλάμε για μεγάλα ονόματα! Φανταστείτε έναν πολιτικό. Πώς θα εκτεθεί αυτός ο άνθρωπος; Πήραν μορφωμένες κοπέλες, από καλό σπίτι και έγιναν όλα χωρίς να το πάρει κανείς χαμπάρι» αποκαλύπτει, χωρίς να φυσικά να δίνει ονόματα.
Εκτός από βιομηχάνους, εφοπλιστές και επιχειρηματίες, που είναι εγγεγραμμένοι στις λίστες αναμονής για το κατάλληλο ταίρι, οι πιο κλασικές περιπτώσεις... υπεράνω υποψίας είναι γιατροί, δικηγόροι, εκπαιδευτικοί και καθηγητές πανεπιστημίου. «Οι άνθρωποι αυτοί είναι τρανταχτά ονόματα. Ο καθένας στον τομέα του έχει δημιουργήσει τον δικό του μύθο. Εχω έναν αρχαιολόγο που είναι παγκοσμίως αναγνωρίσιμος, έναν γιατρό από το Ωνάσειο, που είναι το πρώτο χέρι στην καρδιοχειρουργική, ενώ έχουν έρθει και μοντέλα».
Στην εύλογη ερώτηση γιατί όλοι οι πλούσιοι και διάσημοι πάνε σε γραφείο συνοικεσίων και δεν βρίσκουν μόνοι τους σύζυγο απαντά: «Γι' αυτούς είναι δύσκολο να βρουν κάτι αντίστοιχο, όχι όσον αφορά το οικονομικό, αλλά στο γενικότερο πακέτο. Είναι θέμα επιλογής. Μια κοπέλα που έχει μεταπτυχιακό, είναι ωραία και μικρή θα πάρει τον οποιονδήποτε; Αλλά κι αυτόν που της αρμόζει, πού θα τον βρει; Στον δρόμο; Οπως έχουν γίνει τα πράγματα, είναι δύσκολο να κάνεις γνωριμία και να σου βγει καλή... Για να έρθει κάποιος σήμερα, γιατί εκείνοι με βρίσκουν, πάει να πει ότι είναι αποφασισμένος. Επιπλέον, από το πρώτο ραντεβού οι σχέσεις είναι ξεκάθαρες. Είμαι αυτός, σκέφτομαι αυτό, θέλω το άλλο. Ή κάθεται ή φεύγει».
Πολλοί είναι εκείνοι επίσης που ψάχνουν «παπούτσι από τον τόπο τους κι ας είναι και μπαλωμένο»: Ελληνες που ζουν και δραστηριοποιούνται σε Ευρώπη, Αμερική και Αυστραλία, διπλωματικοί και στρατιωτικοί ακόλουθοι, εργαζόμενοι στο Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, άνθρωποι με σημαντικές θέσεις, πού ωστόσο είναι πολύ μόνοι.
«Ο,τι και να κάνουμε εμείς οι Ελληνες δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από τη νοοτροπία μας. Εχουμε άλλο σκεπτικό. Θέλουμε και ο άνθρωπός μας να έχει το ίδιο. Αυτό που επιθυμούν είναι να βρουν συζύγους με τις ίδιες αξίες, ίδιο θρήσκευμα, ίδιο σκεπτικό για την οικογένεια και να νοιάζονται. Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε χωρίς την οικογένειά μας. Το γραφείο συνεργάζεται με χώρες όπου υπάρχει ελληνικό στοιχείο και που μπορώ να ελέγξω μια κατάσταση. Δεν γράφω, για παράδειγμα, κόσμο από ανατολικό μπλοκ. Πρόσφατα ένας καθηγητής οικονομολόγος από την Κρήτη, 56 ετών, βρέθηκε με μια 50χρονη από τη Γερμανία, που έχει δικά της εστιατόρια. Βρήκαν τη λύση για όλα γιατί ταίριαξαν. Σήμερα με Skype και Viber δεν υπάρχουν αποστάσεις» επισημαίνει η κυρία Λούη.