Μ. Σαλμάς: Εξοφλούνται οι φαρμακοποιοί μέσα στο Γενάρη

Εντός του Ιανουαρίου θα εξοφληθούν οι φαρμακοποιοί για τις παρελθούσες χρήσεις, σύμφωνα με δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας.

O Μάριος Σαλμάς έδωσε την παραπάνω διαβεβαίωση στην πρωινή εκπομπή "Κοινωνία Ώρα Mega". Ακόμη, υπογράμμισε ότι η φαρμακευτική δαπάνη για το 2012 μειώθηκε στο σύνολό της, ενώ η συμμετοχή των ασφαλισμένων αυξήθηκε. Ειδικότερα, μίλησε για μείωση του κόστους στις διαγνωστικές εξετάσεις.

Ο κ. Σαλμάς εξέφρασε την πεποίθησή ότι η κυβέρνηση θα στηρίξει τον ΕΟΠΥΥ, κάνοντας λόγο για σημαντικό περιορισμό της σπατάλης.

Όσον αφορά στην απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακοποιών, ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε ότι δε θα χρειαστεί να εφαρμοστεί, εφόσον οι φαρμακοποιοί κατανοήσουν τις ανάγκες που υπάρχουν.

Διαβεβαιώσεις Παπαγεωργόπουλου για αποπληρωμή των οφειλών του ΕΟΠΥΥ

"Στοίχημα του ΕΟΠΥΥ είναι η υγεία του ελληνικού λαού και η ίση μεταχείριση των ασφαλισμένων στην παροχή υπηρεσιών", δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του Οργανισμού, Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος.

Ο κ. Παπαγεωργόπουλος αναγνώρισε ότι ο ΕΟΠΥΥ έχει χρέη ύψους ενός δισεκατομμυρίου 850 εκατομμυρίων ευρώ, σε φαρμακοποιούς και γιατρούς.

Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ δήλωσε ακόμη ότι θα δοθεί 1,5 δισ. ευρώ για την αποπληρωμή των χρεών, σημειώνοντας παράλληλα ότι τα παλιά χρέη θα αρχίσουν να αποπληρώνονται από τις αρχές του χρόνου.