Ξεκίνησε η δίκη του Κωστή Πολύζου: Δύο ώρες κατέθετε η Νικολούλη

Το πτώμα του άτυχου νεαρού βρέθηκε στο χωράφι του πατριού του τυχαία, από τα σκυλιά ενός κυνηγού, εβδομάδες μετά την εξαφάνισή του, τον Φεβρουάριο του 2011

 Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έφτασαν το πρωί στο Δικαστικό Μέγαρο της Καστοριάς η μητέρα και ο πατριός του Κωστή Πολύζου, κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία από πρόθεση από κοινού σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Η δίκη για την δολοφονία του άτυχου Κωστή που συγκλόνισε το Πανελλήνιο,  διεξήχθη σήμερα για δεύτερη ημέρα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καστοριάς, με κατηγορουμένους τη 49χρονη μητέρα του Δέσποινα Κουτσέγκου και τον 42χρονο πατριό του Χρήστο Ντιό. 

Σύμφωνα με το svouranews.gr, περίπου δυόμιση ώρες κατέθεσε ως μάρτυρας ενώπιον του Δικαστηρίου η Αγγελική Νικολούλη, η οποία και αποκάλυψε την υπόθεση.

Νικολούλη: "Η μητέρα ήταν σαν να είχε τοποθετήσει τα γεγονότα, σαν το παιδί της να ήταν αντικείμενο. Ήξερε πότε να κλάψει πότε να σταματήσει, όλο αυτό με προβλημάτισε.

Ζητούσα από τον πατριό να κάνει έκκληση αλλά ήταν απίστευτα ψυχρός.

Όταν βρέθηκε το πτώμα ήρθαν πάλι στο στούντιο μαζί με τον μικρό και τον ρώτησα μήπως θυμάσαι κάτι άλλο; θέλω την μαμά μου φώναξε δύο φορές και χλώμιασε το παιδάκι". 

Στη συνέχεια κατέθεσε συνάδελφος του πατριού του Κωστή όπου η τόνισε πως ενδεχομένως τίθεται θέμα ψευδορκίας του μάρτυρα. 

Ο 17χρονος ετεροθαλής αδελφός του Κωστή Πολύζου εκλήθη επίσης ως μάρτυρας αλλά έπεσε σε αρκετές αντιφάσεις με τις αρχικές του καταθέσεις. "Μόλις γύρισε ο Κωστής από τον Σπύρο πήγαμε στο δωμάτιο και παίξαμε, σπίτι ήμασταν εγώ ο Κωστής και η μαμά, όταν το βράδυ πήγα στο μπάνιο δεν είχε νερό, τότε η μητέρα μου είπε στον Κωστή να πάει να δει τι συμβαίνει. Ο Κωστής μετά πήρε την ομπρέλα του και είπε πάω λίγο στον Σπύρο και επιστρέφω, από τότε δεν τον ξανά είδα".

Τα ίχνη του Κωστή Πολύζου χάθηκαν από το σπίτι του στη Σιάτιστα στις 11 Φεβρουαρίου του 2011. Δύο εβδομάδες μετά ο πατριός του ζήτησαν βοήθεια από την εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη. Το μυστήριο λύθηκε όταν τα σκυλιά ενός κυνηγού ξέθαψαν το μισοφαγωμένο πτώμα του στο χωράφι του πατριού του. Τον περασμένο Ιανουάριο το ζευγάρι συνελήφθη με ένταλμα στο σπίτι του στην Ελευσίνα, αλλά δεν έχει ομολογήσει την ενοχή του.