Να ερευνηθούν τα όσα αναφέρει σε επιστολή του ο καταδικασμένος ως αρχηγός της τρομοκρατικής οργάνωσης ζητά η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου
Ξανανοίγει ο φάκελος της 17Ν με εντολή της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, η οποία ζητεί από την αντιτρομοκρατική να διερευνηθούν οι καταγγελίες που έκανε με επιστολή του ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος για ασύλληπτα μέλη της οργάνωσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έστειλε στην αντιτρομοκρατική το επίμαχο δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος» και άλλα συναφή δημοσιεύματα, προκειμένου να ερευνηθούν όλα όσα αναφέρονται.
Ο καταδικασμένος ως αρχηγός της τρομοκρατικής οργάνωσης, 15 χρόνια μετά τη σύλληψη του, με επιστολή του στην εφημερίδα «Έθνος» με ημερομηνία Ιούνιος 2016 κάνει λόγο για πυρήνα 8 ατόμων που παραμένει ασύλληπτος παρά το γεγονός ότι είχε σχέσεις με ανθρωποκτονίες.
Επιπλέον, αφήνει αιχμές ότι σε έρευνα του 2002 σε γιάφκα της οργάνωσης βρέθηκε ένα όπλο που «έκαιγε» ένα συγκεκριμένο πρόσωπο, το οποίο, όπως ισχυρίζεται, δεν βρέθηκε, αναρωτώμενος αν αυτό έγινε με την παρέμβαση μυστικών υπηρεσιών ή κάποιον εκ των συλληφθέντων που συνεργάστηκε με τις αρχές.
«Στο παράνομο σπίτι-γιάφκα της 17Ν που αποκαλύφθηκε το 2002 υπήρχε όπλο που έκαιγε ένα συγκεκριμένο πρόσωπο. Το όπλο αυτό δεν βρέθηκε», σημειώνει ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος στην επιστολή του και αναρωτιέται: «Ποιος το εξαφάνισε; Οι μυστικές υπηρεσίες; Κάποιος από τους συλληφθέντες που συνεργάστηκε με τις αρχές;».
Επίσης, αναφέρεται και σε έγγραφα: «Σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή, θα 'πρεπε να βρεθούν επίσης σημαντικά χειρόγραφα του ίδιου προσώπου. Ούτε αυτά βρέθηκαν. Ποιος τα εξαφάνισε;».
«Υπήρξαν επιβαρυντικές καταθέσεις εναντίον του ίδιου και εναντίον άλλων δύο κολλητών του από συλληφθέντες που συνεργάστηκαν με τις αρχές. Καταθέσεις περισσότερες από μία. Ποιος έδωσε εντολή να αγνοηθούν, να μπουν στο αρχείο; Οι τρεις αυτοί συνδέονται με άλλους πέντε. Από αυτή την ομάδα των τουλάχιστον οκτώ ορισμένοι είχαν άμεση συμμετοχή σε ανθρωποκτονίες. Άλλοι σε βίαιες ενέργειες σοβαρές που προκάλεσαν τραυματισμούς. Ενώ η δραστηριότητα των πιο ασήμαντων ήταν πιο ουσιαστική και πιο συνειδητή απ' αυτή ορισμένων που καταδικάστηκαν στη δίκη σε σχετικά μικρές ποινές και εξέτισαν πραγματική ποινή άνω των 5 χρόνων. Κανένας από αυτούς δεν συνελήφθη. Γιατί;», καταλήγει.
Τέλος, ισχυρίζεται ότι υπήρξε πλεκτάνη σε βάρος του από αυτή την ομάδα ανθρώπων που ενορχήστρωσαν μαζί με ξένες και εγχώριες μυστικές υπηρεσίες την καταδίκη του ως αρχηγού της τρομοκρατικής οργάνωσης.