Παραδεκτές οι αιτήσεις των καναλιών: Οι πρώτες κυβερνητικές αντιδράσεις

Η πλειοψηφία των συμβούλων Επικρατείας δεν πείστηκε από την εισήγηση του Γ. Παπαγεωργίου

Λευκός καπνός από την διάσκεψη της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις τηλεοπτικές άδειες. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι σύμβουλοι Επικρατείας τάχθηκαν υπέρ του παραδεκτού των αιτήσεων των τηλεοπτικών σταθμών με ψήφους 16-9.

Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί το πέρασμα της διαδικασίας στο επόμενο στάδιο, δηλαδή στην εξέταση της υπόθεσης επί της ουσίας που αφορά το θέμα της συνταγματικότητας ή μη του νόμου Παππά.

Η πλειοψηφία δεν πείστηκε από την εισήγηση του Γιώργου Παπαγεωργίου, που είχε ταχθεί υπέρ της απόρριψης των προσφυγών. Μάλιστα, πληροφορίες θέλουν τον κ. Παπαγεωργίου να επανήλθε χτες και με νέα τοποθέτησή του να στήριξε και πάλι τις θέσεις του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κρίσιμη τρίτη διάσκεψη, η οποία ξεκίνησε λίγο μετά τις 5.30 το απόγευμα, διεξήχθη μέσα σε βαρύ κλίμα, στη σκιά της πειθαρχικής έρευνας που διατάχθηκε από τον υπουργό Δικαιοσύνης  σε βάρος μέλους της Ολομέλειας με αφορμή δημοσιεύματα που αφορούσαν θέματα που άπτονται της προσωπικής του ζωής.

Η Ολομέλεια στην επόμενη διάσκεψη της θα μπει στην ουσία της υπόθεσης, προκειμενου να κρίνει το θέμα της συνταγματικότητας του σχετικού νόμου.

 

Πρώτες κυβερνητικές αντιδράσεις

Η κυβέρνηση από την πλευρά της μέσω διαρροών ανέφερε ότι "...επειδή διάφοροι σπεύδουν να προδικάσουν και να θριαμβολογήσουν, επισημαίνουμε ότι το ΣτΕ έχει απορρίψει ήδη μια σειρά ασφαλιστικών μέτρων. Συνεπώς η απόφαση για το παραδεκτό των προσφυγών δε σημαίνει κάτι για την εκδίκαση επί της ουσίας. ... με όλη αυτή την πίεση που ασκείται στο ΣτΕ και το κλίμα τρομοκρατίας που καλλιεργείται τις τελευταίες μέρες, δεν μπορώ ούτε να σκεφτώ τι θα συνέβαινε αν οι προσφυγές είχαν κριθεί απαράδεκτες. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να τους αφήσουμε να ολοκληρώσουν την εκδίκαση ανεπηρέαστα".