Στο ΣτΕ και οι εργαζόμενοι σε Alpha, ANT1, Mega και Star

Συνεχίζεται η μάχη για τις τηλεοπτικές άδειες

Εν αναμονή του ορισμού νέας ημερομηνίας για τη διάσκεψη της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, το οποίο καλείται να κρίνει την αντισυνταγματικότητα ή μη του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες, συζητήθηκαν σήμερα, κεκλεισμένων των θυρών, οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων τηλεοπτικών σταθμών και εταιρειών που στρέφονται η μια κατά της άλλης.

Συγκεκριμένα, ενώπιον της Ολομέλειας του ΣτΕ, με πρόεδρο τον Νικόλαο Σακελλαρίου και εισηγήτρια την σύμβουλο Επικρατείας Μαρίνα Παπαδοπούλου, συζητήθηκαν οι προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών Alpha, Star και της Κυπριακής εταιρείας «Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Πάροχος Περιεχομένου» (ITV CP), συμφερόντων του Γιάννη Βαρδινογιάννη.

Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφαση του, ενώ στο μικροσκόπιο του μπαίνουν και δύο νέες προσφυγές που αφορούν το θέμα των αδειών των τηλεοπτικών σταθμών. Αυτή τη φορά, τις προσφυγές υπογράφουν οι εργαζόμενοι των καναλιών. Ειδικότερα, 376 εργαζόμενοι του Star και 630 εργαζόμενοι των τηλεοπτικών σταθμών Alpha, ΑΝΤ1, Mega και Star, όλων των ειδικοτήτων, οι οποίοι στρέφονται κατά της προκήρυξης δημοπράτησης των 4 αδειών και συγκεκριμένα κατά του σκέλους που περιορίζει τον αριθμό των αδειών, καθώς αυτό συνεπάγεται «τη συρρίκνωση των θέσεων εργασίας και κατ΄ επέκταση την απώλεια θέσεων εργασίας».

Όπως επισημαίνουν οι εργαζόμενοι η επίμαχη προκήρυξη είναι αντισυνταγματική και παραβιάζει την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).