Σε επίσχεση εργασίας οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί

Από σήμερα 1η Σεπτεμβρίου

Σε επίσχεση εργασίας, για την ακρίβεια σε αναστολή της παροχής υπηρεσιών τους, προχωρούν οι γιατροί που είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ, από σήμερα 1η Σεπτεμβρίου. Οι γιατροί διαμαρτύρονται υποστηρίζοντας ότι μόλις το 10% έχει πληρωθεί από την εκκαθάριση του Μαρτίου του 2016.

Η Ένωση Ιατρών-ΕΟΠΥΥ κατέθεσε εξώδικη διαμαρτυρία κοινοποίησης της επίσχεσης παροχής υπηρεσιών και ζητά την παρέμβαση του προέδρου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Μιχάλη Βλασταράκου, για  την διευθέτηση του θέματος.

Σύμφωνα με την κοινοποίηση, σε εκκαθάριση παραμένουν:

  •     3.200 υποβολές επισκέψεων. Σε 1.700 επισκέψεις, διαπιστώνεται τεχνικό πρόβλημα ταυτοποίησης και συσχέτισης του ψηφιοποιημένου φυσικού παραπεμπτικού με το ηλεκτρονικό παραπεμπτικό στο e-dapy,
  •     480 υποβολές διαγνωστικών εργαστηρίων,
  •     130 υποβολές ιατρικών πράξεων κατηγορίας Α (καρδιολογία, γαστρεντερολογία, νευρολογία, γυναικολογία και φυσιατρική),
  •     115 υποβολές ιατρικών πράξεων κατηγορίας Β (πνευμονολογία, ΩΡΛ, οφθαλμολογία, κ.λπ).

Ακόμη τονίζεται ότι το ανακοινωθέν χρονοδιάγραμμα πληρωμών του ΕΟΠΥΥ δεν έχει τηρηθεί καθόλου, και πως με η πραγματική εικόνα εκκαθάρισης, ενταλματοποίησης και πληρωμών των συμβεβλημένων ιατρών είναι «άκρως απογοητευτική».