Ξεκινάει η αποκομιδή των απορριμάτων

Τέλος στις κινητοποίήσεις ΠΟΕ-ΟΤΑ τις απεργιακές κινητοποιήσεις της με τη μέχρι σήμερα μορφή τους κατά της διαθεσιμότητας, όμως διαμηνύει πως «ο αγώνας θα συνεχιστεί με δράσεις πάνω στην πλατφόρμα που θα δημιουργήσουν τα νέα δεδομένα και οι εξελίξεις των επόμενων ημερών».

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μεταξύ άλλων τονίστηκε πως οι εργαζόμενοι την Τοπική Αυτοδιοίκηση δέχθηκαν “έναν ανελέητο πόλεμο, άνευ προηγουμένου, τόσο από την τρικομματική συγκυβέρνηση όσο και από τα συμφέροντα (επιχειρηματικά-εκδοτικά) που την υποστηρίζουν”.

Όπως υποστηρίζουν οι συνδικαλιστές της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους Δήμους, δεν έτυχαν της υποστήριξης που περίμεναν από τους υπόλοιπους φορείς του Δημοσίου, καθώς “κανείς δεν αντέδρασε στα μέτρα της κυβέρνησης".

Συγκεκριμένα αναφέρουν:

“Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ενωμένοι, μαζικά, σε μέτωπο αρραγές συνέχισαν τον αγώνα τους, δείχνοντας ευαισθησία στους τομείς των Παιδικών Σταθμών και της καθαριότητας. Δυστυχώς το υπόλοιπο Δημοσιοϋπαλληλικό κίνημα δεν πορεύτηκε μαζί τους, εμφανίζοντας αδυναμία να σταθεί στο ύψος των εξαιρετικά δύσκολων περιστάσεων. Δεν αντέδρασε ως όφειλε και όσο έπρεπε στα μέτρα της τρικομματικής συγκυβέρνησης”.