Επιμένει ο γνωστός τραγουδιστής ότι τα χρήματα που μετέφερε στην Κύπρο τη διετία 2010-2011, ύψους 5,3 εκατ. ευρώ, ήταν νόμιμα και φορολογημένα
«Μόνη μου ελπίδα είναι η απόφαση σας» είπε ο Μιχάλης Χατζηγιάννης στους Δικαστές για το πρόστιμο των 4 εκατ. ευρώ που του έχει επιβληθεί.
Την πόρτα του Διοικητικού Εφετείου πέρασε ο Μιχάλης Χατζηγιάννης και επιχείρησε, με την κατάθεσή του ενώπιον του Δικαστηρίου, να ανατρέψει απόφαση με την οποία οι ελληνικές φορολογικές αρχές του επέβαλαν πρόστιμο που υπερβαίνει τα 4 εκατομμύρια ευρώ.
«Μόνη μου ελπίδα είναι η απόφαση σας. Έχω πληγεί ανεπανόρθωτα με διάφορους τρόπους από αυτήν την υπόθεση. Θέλω μόνο να σας πω ότι σκοπός μου δεν είναι να μην πληρώσω, αλλά να πληρώσω αυτά που μου αναλογούν», είπε ο γνωστός τραγουδιστής απευθυνόμενος στους δικαστές.
Μάλιστα, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης κατέθεσε στο Δικαστήριο, με τη βοήθεια του λογιστή του, πλήθος εγγράφων και παραστατικών στην προσπάθεια του να στηρίξει τον ισχυρισμό ότι τα χρήματα που μετέφερε στην Κύπρο τη διετία 2010-2011, ύψους 5,3 εκατ. ευρώ, για τα οποία… έφαγε την «καμπάνα», ήταν νόμιμα και φορολογημένα.
Όπως ανέφερε η συνήγορος του τραγουδιστή Ευαγγελία Μάντζου, για τα επίμαχα εμβάσματα ο Μιχάλης Χατζηγιάννης έχει υπαχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων καταβάλλοντας το εξοντωτικό, πως το χαρακτήρισε, ποσό των 45.000 ευρώ το μήνα.
Επιπλέον, η συνήγορός μίλησε για την πολύχρονη παρουσία του τραγουδιστή στη μουσική σκηνή, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως εργάζεται από 18 ετών και υπογραμμίζοντας, παράλληλα, πως από εκείνον ζουν 100 οικογένειες. Μάλιστα, η κ. Μάντζου σημείωσε πως τη δεκαετία 2000-2010 ο εντολέας της κατέβαλε φόρους που ξεπερνούν τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ.
Αναφερόμενη δε στα επίμαχα εμβάσματα τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι ο καλλιτέχνης μετέφερε σε δύο λογαριασμούς του 5,3 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία ήταν «φορολογημένα και γνωστής προέλευσης».
Το Δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφαση του.
Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση του γνωστού καλλιτέχνη αποτέλεσε την αφορμή να εκδοθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας η απόφαση-«σταθμός» για την αναδρομική φορολόγηση των εμβασμάτων που διακινήθηκαν στο εξωτερικό πριν την 30η Σεπτεμβρίου του 2010, οπότε και ξεκίνησε η εφαρμογή του ν. 3888/2010, γνωστού ως νόμου Παπακωνσταντίνου. Η επίμαχη απόφαση έφτασε στο Ανώτατο Δικαστήριο μετά τις αντικρουόμενες αποφάσεις των Διοικητικών Δικαστηρίων στα οποία είχε προσφύγει ο Μιχάλης Χατζηγιάννης.