Αποχώρησε από τη δίκη της Χρυσής Αυγής η Πολιτική Αγωγή

Με την επανάληψη της ακροαματικής διαδικασίας στη δίκη της Χρυσής Αυγής οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής ζήτησαν το λόγο για να μιλήσουν σχετικά με το περιστατικό με την πρόεδρο να αντιδρά και να μην καταγράφει την καταγγελία στα πρακτικά.

«Η δίκη διεξάγεται σε συνθήκες τραμπουκισμού και τρομοκρατίας», είπαν οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής λίγο πριν αποχωρήσουν από τη δικαστική αίθουσα με την πρόεδρο να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την αποφυλάκιση του Γιώργου Ρουπακιά λόγω λήξης του 18μηνου της προσωρινής του κράτησης.

Πολιτική Αγωγή: Να κάνουμε μια δήλωση.

Πρόεδρος: Για ποιο λόγο;

Πολιτική Αγωγή: Γιατί πρέπει. Αφορά περιστατικό βίας.

Πρόεδρος: Αν αναφέρεστε σε περιστατικό που έγινε εκτός του δικαστηρίου δεν θα καταχωρηθεί.

Πολιτική Αγωγή: Αφορά γεγονός για το οποίο θα υπάρξει απόφαση της πολιτικής αγωγής και πρέπει να το εξηγήσω. Το νέο αυτής της ημέρας ήταν η κατάθεση της κ. Καραγιαννίδου που ήταν ποταμός. Παρόλα ταύτα συνέβη ένα βίαιο, θλιβερό περιστατικό δίπλα στο δικαστήριο. Ένα περιστατικό ξυλοδαρμού και προπηλακισμού σε βάρος Γερμανού πολίτη και κυρίας που είναι στο κοινό η οποία σφαλιαρίστηκε από τον γνωστό δικηγόρο Καρυδομάτη. Με την κίνηση αυτή επισφραγίζοντας οι συνθήκες τραμπουκισμού και τρομοκρατίας που η εγκληματική οργάνωση θέλει να διεξαχθεί αυτή η δίκη. Αποχωρούμε και ζητάμε να εξασφαλίσει το δικαστήριο συνθήκες  ασφαλείας. Θα ασκήσουν, τα θύματα, όλα τα νόμιμα μέσα και εμείς οφείλουμε να προχωρήσουμε.

Πρόεδρος: Η δήλωση δεν θα καταχωρηθεί στα πρακτικά γιατί δεν προβλέπεται. Αυτά που μας εκθέσατε δεν έγιναν μέσα στη δίκη. Το δικαίωμα του καθενός είναι σεβαστό.

Πρόεδρος: Θα σας συνιστούσα να μην αποχωρήσετε, μην καθυστερείτε, μην χρονοτριβείτε. Ο Φεβρουάριος πλησιάζει, ο χρόνος τρέχει και θα υπάρχουν αποφυλακίσεις.

Πολιτική Αγωγή: Δεν ευθυνόμαστε εμείς για το και θα αφεθεί ελεύθερος ο Γ. Ρουπακιάς. Δηλαδή αν πυροβοληθεί ένας στο διάδρομο δεν είναι θέμα που αφορά το δικαστήριο;  Δεν ενδιαφέρει πως έρχονται οι μάρτυρες στο δικαστήριο; Η δίκη διεξάγεται σε συνθήκες τραμπουκισμού και τρομοκρατίας.

Στο σημείο αυτό οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής αποχώρησαν από το δικαστήριο το οποίο διέκοψε.