Προσφυγόπουλο στον Σουλτς: Money, money – Τσίπρας: Κι εγώ όλο λεφτά του ζητάω!

Στη Λέσβο βρίσκεται από το πρωί ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, συνοδευόμενος από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, για να δουν από κοντά τις προσπάθειες διαχείρισης των προσφυγικών ροών στο νησί. 

Κατά την ξενάγησή τους στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής Μεταναστών, ο κος Σουλτς βρέθηκε σε μία... άβολη θέση όταν ένα προσφυγόπουλο πλησίασε τον Ευρωπαίο αξιωματούχο και του ζήτησε, τι πιο φυσιολογικό, χρήματα. "Money, money" είπε ο οκτάχρονος Μοχαμεντίν στον πρόεδρο της Ευρωβουλής.

Ο Μάρτιν Σουλτς του χάιδεψε συγκαταβατικά το κεφάλι χαμογελώντας. Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ήταν παρών στο περιστατικό, γελώντας γύρισε και του είπε στα ελληνικά «και εγώ τόσο καιρό αυτό ζητάω», παραπέμποντας στα κονδύλια για το προσφυγικό.

Δεν ξέρουμε τελικά ο πρόεδρος τους Ευρωκοινοβουλία έδωσε χρήματα στο προσφυγόπουλο πάντως, σε κοινές δηλώσεις του με τον πρωθυπουργό, παραδέχτηκε ότι η χρηματική στήριξη της ΕΕ προς την Ελλάδα δεν είναι επαρκής, και διαβεβαίωσε ότι θα στηριχτούν περαιτέρω οι χώρες που δέχονται μεγαλύτερη πίεση.

Όπως είπε, η Ε.Ε. πρέπει να εκφράσει την ευγνωμοσύνη της προς την Ελλάδα, η οποία πλήττεται από την προσφυγική κρίση, την ώρα που καλείται να αντιμετωπίσει και τα δικά της οικονομικά προβλήματα.

Από την πλευρά του, ο Αλέξης Τσίπρας Τόνισε την ανάγκη να υπάρξει συμφωνία με την Τουρκία - ώστε οι δομές να είναι στη γείτονα και η μετεγκατάσταση να γίνεται στις τουρκικές ακτές για να μην κινδυνεύουν άνθρωποι - και αναφέρθηκε στον Φράχτη του Εβου λέγοντας ότι "φαίνεται καλή ιδέα το άνοιγμα  σε εκείνους που δεν έχουν ιδέα, καθώς η χερσαία περιοχή εκεί είναι ναρκοθετημένη"