Πορεία των εργαζομένων του ΙΚΑ στο κέντρο της Αθήνας

Πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ, οι οποίοι βρίσκονται σε 24ωρη πανελλαδική απεργία. Εξαιτίας της πορείας είναι κλειστή η λεωφόρος Σταδίου και η Βασιλίσσης Σοφίας, καθώς το μεγαλύτερο μέρος των διαδηλωτών έχουν φτάσει έξω από το υπουργείο.

Στην είσοδο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης βρίσκονται 300 περίπου εργαζόμενοι του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ), που ζητούν να μην εφαρμοστεί η δικαστική απόφαση σύμφωνα με την οποία οδηγούνται σε απόλυση 500 εργαζόμενοι σε διάφορες υπηρεσίες του Ιδρύματος. Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι είχαν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ στην Αγροτική και εν συνεχεία διοχετεύθηκαν στο ΙΚΑ με κυβερνητική απόφαση.

Οι εκπρόσωποι της ΠΟΣΕ ΙΚΑ ζήτησαν συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, ο οποίος όμως απουσιάζει στις Βρυξέλλες. Στη συνέχεια ζήτησαν να συναντηθούν με τον γενικό γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παναγιώτη Κοκκόρη, που επίσης απουσίαζε.

Η διαμαρτυρία οργανώνεται από την Πανελλήνια Ομοσπονδία των εργαζομένων στο ΙΚΑ (ΠΟΣΕ ΙΚΑ), ενώ νωρίτερα το πρωί οι διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί μπροστά στα γραφεία της διοίκησης του Ιδρύματος, στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, που τελούν υπό κατάληψη.

Στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία μέσω της οδού Σταδίου προς το υπουργείο Οικονομικών, ενώ παρέμειναν για αρκετή ώρα μπροστά από το υπουργείο Εργασίας.

Η κυκλοφορία στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας έχει διακοπεί από το ύψος της εισόδου της Βουλής έως το ύψος του Πολεμικού Μουσείου.

Όπως επισημαίνει η ΠΟΣΕ - ΙΚΑ, η απόλυση των υπαλλήλων θα δώσει τη χαριστική βολή στη λειτουργία των υπηρεσιών του ΙΚΑ όπου παρατηρείται τεράστια έλλειψη προσωπικού.

Οι συνδικαλιστές του ΙΚΑ προειδοποιούν για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και καλεί την κυβέρνηση να δώσει άμεση και οριστική λύση στο πρόβλημα.